2020-06-30

Vad är en miljöstation?

Miljöstation är en synonym till återvinningsstation/-central och kan syfta till tre typer av miljöstationer här i Sverige:

  • ”Mini” miljöstationer är mindre återvinningsstationer som ofta finns bredvid parkeringsplatser vid köpcentrum/mataffärer, vid bensinmackar eller på annan plats i en stad/ort där du kan återvinna vanliga hushållsartiklar som färgat och ofärgat glas, papper, kartong, textilier, plast och aluminium/metall.
  • Återvinningscentraler/-anläggningar vars funktion är att ta hand om artiklar och farligt eller giftigt avfall de mindre miljöstationerna inte kan hantera. De kan sortera det flesta typer av farligt avfall som exempelvis färg, lack, lim och kemikalier, elavfall, bilar och större volymer av olika metaller.
  • Miljöstationer på soptippar som tar emot giftiga material, elektronik, kemikalier, färg, batterier och annat farligt avfall som kräver speciell behandling och återvinning.

Mindre miljöstationer sköts främst av kommunen, medan återvinningscentraler kan vara både kommunala och privatägda. Den stora skillnaden brukar dock vara att privatägda miljöstationer ofta kan erbjuda någon typ av ersättning när du lämnar in vissa typer av skrot och avfall, vilket inte är fallet för kommunala miljöstationer.

Har du en massa skrot på bakgården du vill bli av med? Vänd dig i så fall till Lantz Järn & Metall och få samtidigt betalt för det.

Fördelar med Lantz Järn & Metalls avfallsanläggning

Lantz Järn & Metalls uppgift har redan från dag 1 varit att ta tillvara på potentialen i förbrukade produkter för att kunna förse industriella verksamheter, till exempel stål- och järnverk, med regenererade råvaror som kan användas vid tillverkning av nya produkter. Vi kallar oss själva inte en “miljöstation”, utan är mer korrekt en avfallsanläggning. En avfallsanläggning som Lantz Järn & Metall överlappar på många sätt och vis med en miljöstation, men där det finns några viktiga skillnader. 

Den första är att vi kan ta mycket emot större mängder avfall och skrot än vad en miljöstation. Det andra är att vi betalar för det.

Vi har flera avfallsanläggningar runt om i hela Sverige där du kan lämna av ditt metallskrot och avfall både som privatperson och företag och få betalt för besväret. Vi har avfallsanläggningar i Nacka, Borlänge, Sollentuna, Norrköping, Årsta, Vansbro, Osby, Västerås, Visby och Tierp.

Smarta helhetslösningar

Att planera, hantera tunga volymer, farligt avfall och att lasta och packa avskräcker många att faktiskt återvinna. Antingen för att det inte finns tid, eller helt enkelt att de saknar resurserna eller kunskapen att göra det.

Den främsta fördelen med Lantz Järn & Metall är våra smarta helhetslösningar. Vi har allt under ett och samma tak där vi erbjuder transport med miljöklassade lastbilar och professionella chaufförer där vi kör ut till dig, hämtar upp skrotet och transporterar det till våra avfallsanläggningar för återvinning oavsett vilka kvantiteter det handlar om, så du slipper.

Självklart kan du alltid lämna av ditt skrot själv.

Få betalt för skrot och avfall

När du väljer att återvinna ditt skrot hos en av Lantz Järn & Metalls avfallsanläggningar kan du vara säker på att du får betalt för besväret. Vi hanterar ditt skrot, separerar materialen och väger upp de råvaror som går att återvinna, för att sedan fastställa volymen och gör en uträkning om priset baserat på rådande kilopris för materialen på marknaden.

Våra avfallsanläggningar är i slutändan en ”Win-Win-Win”-situation:

  • Du får betalt för ditt skrot
  • Vår natur och miljö främjas
  • Industrin får tillgång till miljövänliga och billiga råvaror

Sälj ditt skrot och gör en miljöinsats med Lantz Järn & Metall

Förhoppningsvis har du nu en tydligare bild om vad en miljöstation är och vilka fördelar det innebär när du väljer att återvinna hos Lantz Järn & Metall.

Kontakta oss direkt för mer information eller läs mer om vad för typer av skrot och annat avfall vi återvinner här.