KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  ÅTERVINNING I TIERP

  Skrota inte ned vår miljö – Lämna in ert skrotavfall till Lantz Metall återvinning på Tierp Järnbruk istället och få betalt för det!

  Har ni en massa skrot som ligger och skräpar? Samla ihop det och kom förbi oss med det så ser vi till att det återanvänds för att skapa nya vackra saker och ting. Vi tar emot alla typer av järn och metallskrot. Öppettider för vår återvinning i Tierp hittar ni längre ner på denna sida.

  Fördelen med att ni lämnar in ert skrot till vår återvinning i Tierp är som sagt först och främst att ni betalt för besväret, men också att ni gör en väldigt viktig insats för miljön. Vi tar tillvara på allt skrot och ser till att det återigen kommer till användning. Vår återvinning i Tierp är något vi alla vinner på i längden:

  • Ni får betalt för ert skrot
  • Miljön skonas onödig miljöpåfrestning
  • Vi kan tillverka hållbara och vackra metallprodukter

  Återvinningsprocessen hos Tierps Järnbruk

  Tierps Järnbruk har en fordonsvåg på åtta meter som kan väga upp till 40 ton. Kommer ni in med ert järnskrot kan vi återvinna det direkt i vårt smältverk.

  Gjutgodset består av gråjärn eller segjärn där tillverkningen sker helt och hållet av järnskrot där vi tillsätter kol och kisel. Analys av smältan görs kontinuerligt, mer än 90% av tillverkningen kommer från återvunnet material. Totalt förvandlar vi 3 500-5 000 ton skrot om året till nya produkter. Formningen utförs i råsand som cirkulerar i ett mer eller mindre slutet system. Det smälta järnet har en temperatur på ca 1300 grader Celsius.

  Gjuteriet kan allt ifrån modellframtagning till färdigbearbetning. I anläggningen utförs rensning, blästring, bearbetning och målning. Vi levererar även värmebehandlat, lackerat och varmförzinkat gods.

  För privatpersoner

  Har ni massa skrot liggande i förråd, källare eller på vinden? Rensa ut dem på det ni inte längre har användning för och lämna in det till vår skrotanläggning i Tierp. Vi tar emot alla typer av skrot i alla kvantiteter oavsett om det bara är en stekpanna eller en hel traktor. 

  Har ni mycket skrot kan vi ställa ut containrar som vi även sedan hämtar och fastställer priser på tjänsten. Pengarna sätts in på ert konto inom några dagar.

  För företag

  Med vår återvinning i Tierp kan ni visa upp att ert företag tar ansvar för miljön, samtidigt som ni får betalt för det. Hållbarhetsfrågan har kommit att bli en av de viktigaste frågorna i världen och företag och organisationer världen över arbetar aktivt för att dra sitt strå till stacken för miljön – bli ett av dem idag.

  Har ni mycket skrot kan vi ställa ut containrar som vi även sedan hämtar och fastställer priset på tjänsten. Pengarna sätts in på ert företagskonto inom några dagar.

  LÄS MER

  Varför Tierps järnbruk?

  Tierps Järnbruk är ett järngjuteri med 120 års erfarenhet och kompetens. Vi erbjuder hög effektivitet och kapacitet och vår kompetenta personal ger alltid järnet i allt de gör. Något vi är mycket stolta över. Allt det återvunna smälta järnskrotet vi tar hand om här gjuter vi till nya vackra produkter som kommer till nytta ute i vårt samhälle. 

  Från Tierps Järnbruk i norra Uppland finns goda möjligheter att snabbt leverera produkter till hela Sverige. Verksamheten är lokaliserad till en plats, vilket innebär nära kontakt och korta kommunikationsvägar mellan försäljning, administration, produktion och lager. De korta beslutsvägarna i verksamheten ger er snabba svar och korta leveranstider. Allt vi tillverkar gör vi här centralt i Tierp i norra Uppland. Inget behov av långa onödiga transporter här.

  Öppettider – Återvinning i Tierp

  Nedan är återvinning i Tierps öppettider:

  Måndag-torsdag: 07.30 – 15.30

  Fredag: 07.30 – 14.00

  Lunchstängt: 11.30 – 12.30

  Semesterstängt: v 29 – v 32

  Kontakta oss direkt vid eventuella frågor och mer information.

  Beställ hållbara gjutjärnsprodukter från Tierps Järnbruk

  Gjutjärn i omgivningen bidrar till en vacker utsmyckning som kommande generationer kommer att kunna njuta av lika mycket som oss.

  Tierps Järnbruk har en mycket lång erfarenhet av att gjuta alla möjliga typer av produkter såsom gatugods, skyltar, staket, stolpar, spishällar, urnor, soffor, trappor, planteringsringar och mycket annat. Utöver vår standardtillverkning erbjuder vi även unika konstruktionslösningar och vackra detaljer baserade på era önskemål och behov.

  LÄS MINDRE

  TIERP ANLÄGGNING LANTZMETALL

  GJUTJÄRNSPRODUKTER

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av förbrukade produkter.

  ÖPPETTIDER

  Måndag – Torsdag: 08.00 – 16.00

  Fredag: 08.00 – 15.00

  Lunchstängt: 12.00 – 13.00

  FRÅGOR OCH SVAR

  Lantz Järn & Metall återvinningsanläggning i Tierp/Gävle ligger strax öster om E4 vid avfart 193 och riksväg 292 på adressen: Parkgatan 10, 815 40 Tierp.

   

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Elektronikåtervinning (Sollentuna) stad

  Christer Åsén
  Christer Åsén
  Utesäljare
  Elisabeth Hockman
  Elisabeth Hockman
  Ekonomi/Administration
  Tomas Karlsson
  Tomas Karlsson
  Konstruktion, Teknik/Underhåll

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet