Återvinning i Västerås

Effektiv återvinning i Västerås

Sedan 1 januari 2019 finns nu Lantz Järn & Metall representerade även i Västerås. Vår återvinningsstation i Västerås har skrotgård och fragmenteringsanläggning samt en mottagningsstation för inköp av metallskrot från såväl företag som privatpersoner.

Hos Lantz Järn & Metall kan du enkelt tjäna pengar på ditt skrot samtidigt som du gör en insats för miljön. Vår återvinning i Västerås tar emot allt inom skrot och metall såsom järnskrot, kopparskrot, kabelskrot och mässingsskrot, men vi hanterar även återvinningen av elavfall och batterier av olika typer, tex. bilbatterier (bly). Med ett mål om att skapa ett klimatsmart samhälle och ett hopp om att fler företag och personer väljer att återvinna är det en självklarhet för Lantz Järn & Metall att erbjuda ersättning baserat på skrotavfallets vikt och volym till dig baserat på rådande marknadsvärde.

Miljöcertifierad återvinningsstation i Västerås

När du överlämnar ditt avfall till vår miljöcertifierade återvinningsstation i Västerås hos Lantz Järn & Metall kan du vara säker på att materialet tas tillvara på bästa möjliga sätt. Vi lämnar ingenting åt slumpen och ser till att inget avfall eller material går till spillo för att återanvändas till att skapa nya produkter.

Vår fragmenteringsanläggning har den utrustning som krävs för att särskilja de olika materialen åt vilket gör att vi har möjlighet att återvinna majoriteten av råvarorna som produkten är tillverkad av. Oavsett om det handlar om järnskrot, metallskrot eller elavfall så kommer det att klassas och bearbetas så effektivt och miljömässigt sätt för att kunna återanvändas av stålverk eller gjuterier till att göra nya produkter. På så vis kan vi främja det naturliga kretsloppet och se till att skapa och bibehålla en välmående natur och planet för nästkommande generationer.

Vi erbjuder även enkla och smidiga transportlösningar när du själv inte har möjligheten att transportera ditt skrot/avfall till vår anläggning, på så vis kan du också fokusera på din egen kärnverksamhet. Hos Lantz Järn och Metalls återvinning i Västerås kan du också hyra container för att kasta skrotet i som vi kör ut till dig och kör tillbaka när du är klar. Vi använder oss givetvis av miljöklassade lastbilar som körs av våra professionella chaufförer för alla våra transportlösningar. Med Lantz Metall & Järn får du en smart och smidig helhetslösning utan krångel där du får betalt för ditt skrot och samtidigt värnar om miljön.

Besök vår återvinningscentral i Västerås

Dra ditt strå till stacken för miljön, och få betalt för besväret, genom att lämna in ditt skrot för återvinning i Västerås hos Lantz Järn och Metall eller beställ transport redan idag. För mer information om vilka typer av tjänster vi erbjuder på vår återvinningscentral i Västerås i Västerås och rådande priser för metallskrot, kontakta oss direkt.

Tjäna pengar på ditt skrot, besök vår återvinning i Västerås – öppettider och kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Våra tjänster

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

Återvinning

Återvinningsprocessen är hjärtat i vår affärsidé. Utan ett väl fungerande återvinningsförfarande hade det inte varit möjligt att bedriva verksamheten.

Elektronikåtervinning

I anslutning till Lantz Järn & Metall AB i Sollentuna ligger Lantz Elektronikåtervinning AB som tillhandahåller tjänster för återvinning av elavfall.

Vad vi återvinner

Lantz Metall fokuserar på att inhämta samt återvinna järn- samt metallskrot och därefter sälja vidare det återanvändbara materialet till en tredje part.

Transporter

Om du anlitar Lantz Metall för att avlägsna förbrukade metall– och järnprodukter får du inte bara pengar för skrotet. Du får dessutom högkvalitativ service i alla led.

Uthyrning av containers & kärl

Att låna eller hyra en container är ett praktiskt sätt att bli av med skrot och annat avfall för företag

Hanteringslösningar

Överlämna ditt avfall till Lantz Metall och få betalt för gärningen.

Bilskrot & Bildemontering

Har du ett fordon som inte längre används utan bara står och kostar pengar, är det hög tid att skrota den. Vi erbjuder miljövänlig bildemontering.

Farligt avfall

Alla typer av farligt avfall som är brandfarligt, frätande eller giftigt för människor och miljö kräver särskild hantering. Vi hjälper er med rapporteringen.

Kontakta oss

Öppettider

Du är välkommen att besöka vår anläggning för återvinning i Västerås under följande öppettider:

Måndag – Torsdag Kl. 07:00 – 16:00

Fredag 07:00 – 14:45

Fredagen den 3/11 stänger vi 14:00 

Lördag-söndag: Stängt

Vårt lag

Lämna ditt skrot själv eller få
det upphämtat av oss.

© 2023 Lantz Metall AB.