KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Elektronikåtervinning (Sollentuna)

  I anslutning till Lantz Järn & Metall AB i Sollentuna ligger Lantz Elektronikåtervinning AB som tillhandahåller tjänster för återvinning av elavfall. Elavfallet levereras till denna anläggning för återvinning (förbehandling).

  Elektronikåtervinning innebär att elavfallet, vilket klassas som farligt avfall, genomgår en process som styrs av myndighetskrav. I förbehandlingsprocessen sorteras och delas elavfallet upp i olika materialslag. När förbehandlingen är klar levereras de färdiga materialslagen till svenska smältverk och andra behandlingsanläggningar.

  Oavsett vid vilken av våra anläggningar runt om i landet som elavfallet lämnas in är det till vår anläggning i Sollentuna som materialet slutligen hamnar. I de fall som ditt företag inte har möjlighet att lämna in elavfallet kommer vi gärna och hämtar det med våra lastbilar.

  Vi har kunskapen och den tekniska erfarenheten som krävs för att på ett miljöriktigt och kostnadseffektivt sätt återvinna elavfall. Verksamheten bedrivs enligt ISO 14001, ISO 9001 och Cenelec EN 50625.

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av elektronik och andra förbrukade produkter.

  ÖPPETTIDER

  Måndag – Fredag Kl. 07.00 – 16.00

  Lördag och Söndag – Stäng

  Elektronikåtervinning – fördelar

  För oss på Lantz är det viktigt att uttjänta produkter och material återvinns i mesta möjliga mån. I takt med att elektronikförbrukningen ökar så växer också elektronikbranschens behov av komponenter och material, och återvinning av elektronik är då en viktig pusselbit. Att lämna in miljöskadligt elektronikskrot och avfall är naturligtvis också avgörande ur miljö- och hållbarhetsaspekt.
  Förutom de många miljöfördelarna med återvinning så kan du också få betalt för ditt elektronikskrot. Eftersom elektronikåtervinning görs utifrån EU:s krav så måste komponenter och material först separeras och vägas. Därefter får du besked om kilopris. Oavsett om du är företagskund med stora mängder elektronikskrot eller en privatperson som hunnit samla på dig mycket elektronik under åren så kan det finnas en hel del pengar att tjäna och därmed gör du både plånbok och miljö en tjänst.

  LÄS MER OM ELEKTRONIKÅTERVINNING

  Följ med oss på resan mot ett bättre och resurseffektivt samhälle. Gå igenom förråden och samla ihop dina gamla radio- och TV-apparater, högtalare eller smartphones. Sammanfattningsvis, alla produkter med batteri eller sladd. Om du är ändå skulle vara osäker på vad som klassas som elektronik och farligt avfall så är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning. Vi har resurserna och kompetensen för att kunna ta ett helhetsgrepp och för att hjälpa ditt företag till mer effektiva arbetssätt. Glöm inte att du också, genom att löpande återvinna skrot och elektronik också kan frigöra utrymmen och lokaler som istället kan användas till annat.

  Fler tjänster för elektronikåtervinning

  I samband med förbehandlingen av elektronik ser vi naturligtvis också till att avlägsna och hantera hälsofarliga ämnen och material, som exempelvis bly. Allt i enlighet med EU:s och Naturvårdsverkets direktiv. Efter att skrotets separerats, sorterats och bearbetats så kan vanligen en stor del av materialet återvinnas eller aktivt förädlas, vilket sparar in viktiga resurser i förbrukning av råvaror och under tillverkningen av ny elektronik.

  Kontakta oss på Lantz Järn och Metall för mer information om metall-, kabel- och skrotåtervinning eller andra tjänster för återvinning av elektronikskrot. Vi har funnits i över 20 år och har gedigen kunskap om återvinning. Lantz Järn och Metall hjälper dig som vill bidra till en bättre miljö och som samtidigt vill tjäna lite pengar på elektronikåtervinning. När det gäller återvinning av elektronikskrot så är vår anläggning i Sollentuna specialiserad på att hantera denna typen av material på bästa sätt, alltid enligt rådande krav och regler.

  Välkommen!

  Läs mindre

  FRÅGOR OCH SVAR

  Då kan du vara säker på att materialet tas hand om av kvalificerad personal och förädlas enligt praxis.

  Skrotet sorteras och prepareras så det sedan kan skickas till diverse smältverk.

  Ring eller maila Lantz Järn & Metall för dagsfärska priser.

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Sollentuna stad

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet