Våra återvinningsanläggningar i Sverige

Här hittar du samtliga av våra återvinningsanläggningar runt om i Sverige. På Lantz Metall har vi mottagit och återvunnit skrot från såväl privatpersoner som företag sedan år 1998. Våra återvinningsanläggningar hittar ni över stora delar av Sverige i städer som exempelvis Stockholm (Nacka, Sollentuna & Årsta), Södertälje, Norrköping, Borlänge m.fl. platser. Vi erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport och återvinning av förbrukade produkter.

Skrot Återvinning i Borlänge - Lantz Järn & Metall AB

Borlänge

Skäggargatan 8
781 71 Borlänge

Skrot Återvinning i Sollentuna - Lantz Järn & Metall AB

Sollentuna

Nydalsvägen 5
192 77 Sollentuna

Norrköping

Blixholmsvägen 1
602 38 Norrköping

Skrot Återvinning i Nacka - Lantz Järn & Metall AB

Nacka

Prästkragens väg 30
132 45 Saltsjö-Boo

Sollentuna

Elektronikåtervinning
Nydalsvägen 5
192 77 Sollentuna

Tierp

Parkgatan 10
815 40 Tierp

Skrot Återvinning i Årsta, Stockholm - Lantz Järn & Metall AB

Årsta

Upplagsvägen 28
117 43 Stockholm

Vansbro

Verkstadsvägen 11
780 50 Vansbro

Skrot Återvinning i Stålbolaget i Osby AB- Lantz Järn & Metall AB

Osby

Kälsvedsvägen 50
283 44 Osby

Västerås

Saltängsvägen 32
721 32 Västerås

Visby

Österbyväg 23
621 41 Visby

Södertälje

Skarlunda Gård
152 97 Södertälje

Oxelusunds skrotaffär - Lantz Järn & Metall AB

Sala

Långgatan 5
733 39 Sala

Oxelösund Skrotaffär

Verkstadsgatan 1
613 41 Oxelösund

Lantz Transport

Lundbygatan 5
621 41 Visby

Södertälje Skrotaffär

Virkesvägen 12
152 42 Södertälje

Återvinningsanläggningar för järn- och metallskrot

På Lantz Metall återvinner vi ett brett spektrum av material på våra återvinningsanläggningar. Vi tar emot bilbatteri, blyskrot, elavfall, järnskrot, kabelskrot, kopparskrot, mässing och metallskrot. Genom att hantera dessa material bidrar vi till en hållbar och resurseffektiv framtid. Vårt mål är att maximera återvinningen och minimera miljöpåverkan, samtidigt som vi erbjuder högkvalitativa återvinningslösningar för våra kunder.

FAQ - Våra återvinningsanläggningar

En återvinningsanläggning för järn- och metallskrot är en facilitet där vi på Lantz Metall tar emot, bearbetar och återvinner olika typer av järn- och metallmaterial. Dessa material samlas in från både privatpersoner och företag, och genomgår en process som gör att de kan återanvändas i nya produkter. Vår verksamhet bidrar till att minska avfall, spara resurser och skydda miljön.

Återvinningsprocessen hos Lantz Metall består av flera steg:

  1. Insamling: Vi tar emot skrotmaterial från olika källor.
  2. Sortering: Metallerna sorteras baserat på typ och kvalitet.
  3. Rengöring: Skrotet rengörs för att avlägsna föroreningar och främmande material.
  4. Bearbetning: Metallerna fragmenteras och bearbetas genom olika metoder som klippning, pressning och smältning.
  5. Distribution: Det återvunna materialet säljs och levereras till tillverkare som använder det i nya produkter.

Ja, det finns vissa typer av metall som vi inte kan ta emot. Lantz Metall accepterar inte skrot som innehåller farliga material som kvicksilver, asbest eller radioaktiva ämnen. Vi hanterar inte heller elektroniskt avfall som inte innehåller betydande metallvärde eller skrot som är förorenat med farliga kemikalier.

Priset för järn- och metallskrot varierar beroende på marknadspriset för de olika metallerna. Faktorer som metallens typ, kvalitet och mängd spelar också en roll. För att få aktuella prisuppgifter, vänligen kontakta oss direkt på Lantz Metall så ger vi dig den senaste informationen och hjälper dig med en bedömning av ditt skrot.

Tjänsterna kan variera mellan våra olika anläggningar. De flesta av våra anläggningar erbjuder en bred uppsättning tjänster, inklusive insamling, sortering och bearbetning av skrot. För specifika tjänster som upphämtning av större mängder skrot eller specialhantering av vissa typer av metall, rekommenderar vi att du kontaktar den anläggning som är närmast dig för att säkerställa att de kan erbjuda den service du behöver.

Våra öppettider kan variera beroende på anläggningens läge. Generellt har våra återvinningsanläggningar öppet måndag till fredag från 07:00 till 16:00. Vi rekommenderar att du klickar dig in på önskad anläggning ovan för att få exakta öppettider, särskilt om du planerar ett besök utanför de vanliga öppettiderna eller under helgdagar.

Lämna ditt skrot själv eller få
det upphämtat av oss.

© 2023 Lantz Metall AB.