Återvinning i Vansbro

Miljövänlig och säker återvinning i Vansbro

Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar när det kommer till hållbarhet och återvinning, oavsett om det handlar om blyskrot, elavfall, stålskrot eller farligt avfall. Miljö, hållbarhet, ekonomi och ansvar för kommande generationer är därför viktiga kärnvärden för oss på Lantz Järn & Metall och genomsyrar alla våra tjänster för återvinning i Vansbro.

Här driver vi med energieffektiv utrustning och anpassad maskinpark såväl en gedigen och miljöcertifierad återvinningsanläggning som en auktoriserad bildemontering och bilskrot i Dalarna. För oss är det nämligen inte bara avgörande att kunna erbjuda effektiva tjänster för återvinning, vårt mål är att använda miljö besparande metoder och arbetssätt i hela verksamheten.

Återvinningsanläggning och bilskrot – effektiva tjänster för återvinning i Vansbro

Besök vår anläggning när du vill lämna in din bil eller gamla avfall för återvinning i Vansbro eller ta hjälp av våra smidiga transportlösningar och spara tid som du kan lägga på annat.

Du som privat- eller företagskund är alltid välkommen att bl.a. återvinna ert metall-, järn- eller mässingsskrot, el-kablar, bilbatterier eller att till och med skrota din bil i Vansbro. Vi tar emot och hanterar många olika kvalitéer av material. Vi betalar dessutom för ditt järn- och metallskrot. På så vis gör du både miljön en tjänst samtidigt som du fyller på din egen plånbok.

Vilka metallpriser som råder för tillfället beror på tillgång och efterfrågan och också på vilket skick det material du lämnar in är i. 

När du lämnar in ditt avfall eller din bil till oss kommer vi att ha detta i åtanke och erbjuda dig ett så förmånligt pris som möjligt. Vi kommer sedan att återanvända de delar som faktiskt går att återanvända och sortera och återvinna resterande material för att kunna användas vid tillverkning av nya produkter. Genom en effektiv och miljövänlig återvinningsprocess sätter vi mindre press på naturens ändliga resurser samtidigt som energiåtgången blir betydligt lägre.

Var med och bidra till ett naturligt kretslopp och få på samma gång betalt för ditt avfall. Vår anläggning för återvinning i Vansbro har nedanstående öppettider, men du kan också ta hjälp av vår transporttjänst för en ännu mer tids effektiv återvinningsprocess.

OBS! Ingen försäljning av bildelar sker hos oss.

Våra tjänster

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

Återvinning

Återvinningsprocessen är hjärtat i vår affärsidé. Utan ett väl fungerande återvinningsförfarande hade det inte varit möjligt att bedriva verksamheten.

Elektronikåtervinning

I anslutning till Lantz Järn & Metall AB i Sollentuna ligger Lantz Elektronikåtervinning AB som tillhandahåller tjänster för återvinning av elavfall.

Vad vi återvinner

Lantz Metall fokuserar på att inhämta samt återvinna järn- samt metallskrot och därefter sälja vidare det återanvändbara materialet till en tredje part.

Transporter

Om du anlitar Lantz Metall för att avlägsna förbrukade metall– och järnprodukter får du inte bara pengar för skrotet. Du får dessutom högkvalitativ service i alla led.

Uthyrning av containers & kärl

Att låna eller hyra en container är ett praktiskt sätt att bli av med skrot och annat avfall för företag

Hanteringslösningar

Överlämna ditt avfall till Lantz Metall och få betalt för gärningen.

Bilskrot & Bildemontering

Har du ett fordon som inte längre används utan bara står och kostar pengar, är det hög tid att skrota den. Vi erbjuder miljövänlig bildemontering.

Farligt avfall

Alla typer av farligt avfall som är brandfarligt, frätande eller giftigt för människor och miljö kräver särskild hantering. Vi hjälper er med rapporteringen.

Kontakta oss

.

Återvinningsstation Vansbro – öppettider

Måndag – Fredag: 07.00 – 16.00

Lördag – Söndag: STÄNGT

Dag före helgdag: 07.00 – 12.00

Stängt 15-16/11 pga Utbildning 

Utställning och transport

Om det är fråga om stora mängder med skrot kan du alltid kontakta oss, vi strävar efter att underlätta så mycket som möjligt för våra kunder och vet att det ibland kan kännas svårt att komma iväg med de tyngsta och de mesta otympliga lassen på egen hand. Vi erbjuder våra kunder utställning av containrar som finns i olika storlekar för att sedan komma och hämta upp den när den är full, med egen transport.

Naturligtvis kan vi också ge tips och råd om logistiska lösningar som matchar just dina behov. Vi vill att det ska vara enkelt att återvinna och därför erbjuder vi även tjänster som gör det smidigt att hantera metaller och material i samband med exempelvis rivningsarbeten. Transporten är dock en avgiftsbelagd tjänst. Kontakta oss gärna för mer information om pris eller om hur det fungerar att skrota bil.

Skrota bilen och få pengar

Lantz Järn & Metall i Vansbro är en verksamhet som handlar om ett gediget miljötänk, framåtanda och engagemang. Vi tror på att vårt arbete och att vi kan göra skillnad eftersom vi alltid strävar efter att kunna guida våra kunder genom hela återvinningsprocessen, d.v.s. från erbjudande om upphämtning av materialet med en transport, via vägning, följt av sortering och bearbetning, avgör i slutändan storleken på din utbetalning.

Du som är nyfiken på vilka ersättningsnivåer som gäller är välkommen att kontakta oss för mer information. Vi utgår alltid ifrån aktuella internationella och nationella järn- och metallpriser och det är också dessa nivåer som avgör vilka summor pengar du kan få betalt för att skrota bilen eller för ditt järn- och metallskrot.

Miljö och engagemang i fokus

Det spelar ingen roll om du som företagare i ditt arbete genererar stora mängder med skrot eller om du som privatperson behöver göra dig av med gammalt skrot som framkommit efter en renovering eller bara gamla saker som legat och skräpat i garaget eller på vinden. Vi på Lantz Järn & Metall i Vansbro har lösningarna för just dina behov och betalar ut ersättning till alla som kommer till oss med återvinningsbara metaller. I värderingen utgår vi då från skrotets vikt och från det rådande marknadsmässiga värdet.

Behöver du hjälp med återvinning av skrymmande järn- och metaller, eller med att skrota bilen i Dalarna? Kontakta oss på Lantz Järn & Metall i Vansbro för mer information om våra tjänster inom återvinning, transport och logistik.

Vårt lag

Lämna ditt skrot själv eller få
det upphämtat av oss.

© 2023 Lantz Metall AB.