Elavfall återvinning

Vad är elavfall?

En av våra vanligaste frågor är “vad är elavfall?”. Produkter som drivs med en sladd eller batteri räknas som elavfall när de är förbrukade. Elavfall innehåller både värdefulla metaller och hälsofarliga ämnen som kvicksilver, kadmium och freoner vilka är skadliga för människa och natur. Därför ska du lämna in ditt elavfall för återvinning hos en godkänd anläggning som Lantz Elektronikåtervinning AB eller till en återvinningscentral.

Exempel på elavfall:

  • IT-, audio- och videoutrustning som radio, TV, video, dator, mobil, kamera, servrar, nätverksutrustning och hårddiskar.
  • Lampor och ljuskällor både glödlampor, lysrör, lågenergilampor och hela lamparmaturer.
  • El- eller batteridrivna produkter som klockor, leksaker, elvisp, kaffebryggare, mixer, brödrost, hårtork, rakapparat, borrmaskin, skruvdragare, hushållsapparater och verktyg.
  • Bildskärmar och Tv-apparater (CRT, LCD, Plasma, LED).

Elavfall – återvinning

När du lämnar ditt elavfall för återvinning vid vår anläggning i Sollentuna genomgår elavfallet en manuell förbehandlingsprocess där det farliga avfallet avlägsnas. De olika fraktionerna levereras sedan till svenska smältverk och andra behandlingsanläggningar.

Elavfall – hur tjänar man pengar på det?

När du vet vad elavfall är vill du säkert också veta hur du kan tjäna pengar på elavfallet. Du kan välja att komma in till vår anläggning i Sollentuna eller höra av dig till oss för hjälp med upphämtning av elavfallet. Blandat elavfall som inte innehåller bildskärmar, lampor, oljefyllda enheter eller brandvarnare lämnas in kostnadsfritt. Vi betalar dig för elavfallet som listas nedan! För aktuella priser kontakta oss!

Exempel på elavfall som vi köper in:

  • datorer
  • servrar
  • hårddiskar
  • nätverksutrustning som t ex brandväggar och switchar
  • högvärdiga kretskort
  • elmätare

Våra tjänster

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

Återvinning

Återvinningsprocessen är hjärtat i vår affärsidé. Utan ett väl fungerande återvinningsförfarande hade det inte varit möjligt att bedriva verksamheten.

Elektronikåtervinning

I anslutning till Lantz Järn & Metall AB i Sollentuna ligger Lantz Elektronikåtervinning AB som tillhandahåller tjänster för återvinning av elavfall.

Vad vi återvinner

Lantz Metall fokuserar på att inhämta samt återvinna järn- samt metallskrot och därefter sälja vidare det återanvändbara materialet till en tredje part.

Transporter

Om du anlitar Lantz Metall för att avlägsna förbrukade metall– och järnprodukter får du inte bara pengar för skrotet. Du får dessutom högkvalitativ service i alla led.

Uthyrning av containers & kärl

Att låna eller hyra en container är ett praktiskt sätt att bli av med skrot och annat avfall för företag

Hanteringslösningar

Överlämna ditt avfall till Lantz Metall och få betalt för gärningen.

Bilskrot & Bildemontering

Har du ett fordon som inte längre används utan bara står och kostar pengar, är det hög tid att skrota den. Vi erbjuder miljövänlig bildemontering.

Farligt avfall

Alla typer av farligt avfall som är brandfarligt, frätande eller giftigt för människor och miljö kräver särskild hantering. Vi hjälper er med rapporteringen.

Lämna ditt skrot själv eller få
det upphämtat av oss.