KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

ÅTERVINNING BORLÄNGE

Lantz Metall har en återvinningsstation i Borlänge dit du kan vända dig om du vill tjäna pengar på att återvinna ditt avfall. Ja, du läste rätt! Att återvinna ditt skrot på vår återvinningsstation i Borlänge är en bra idé både för plånboken och miljön. Oavsett om du behöver bli av med stålskrot, blyskrot eller kopparskrot kan du vara säker på att vi återvinner det på ett säkert och miljövänligt sätt och samtidigt betalar dig efter det marknadsvärde som råder. Miljöhänsynen är hjärtat i vår organisation och vi ser det som en självklarhet att betala ut en ersättning till dig då vår förhoppning om ett klimatsmart samhälle förutsätter att vi erhåller förbrukade produkter. Med andra ord är du en viktig del i den kedja som ligger till grund för ett miljövänligt kretslopp vilket syftar till att minska utvinningen av begränsade naturtillgångar.

Vår återvinningsprocess

När du överlämnar ditt avfall till vår miljöcertifierade återvinningsstation i Borlänge påbörjas ett återvinningsarbete där råvarorna särskiljs och bearbetas med målsättningen att uppnå sin ursprungliga kvalitet. Därefter säljs råvarorna vidare till organisationer vars produkter till fullo eller till viss del utgörs av det specifika materialet. Vidareförsäljningen är vår huvudsakliga inkomstkälla och gör det möjligt för oss att erbjuda en ekonomisk ersättning till dig baserad på dels volymen, dels det marknadsmässiga värdet på materialet.

LÄS MER

Besök vår återvinningsstation i Borlänge

Bor eller arbetar du i Dalarna är alltså vår anläggning för återvinning i Borlänge ett utmärkt alternativ när du vill bli av med ditt skrot och avfall. Återvinning är otroligt viktigt för att vi tillsammans ska kunna upprätthålla ett hållbart samhälle och lämna över en så välmående planet som möjligt till nästkommande generationer. Vårt arbete gör det nämligen möjligt att återanvända material vid produktionen av nya produkter istället för att behöva utvinna nya råvaror. Naturens resurser är ändliga och sätts därför under stor press på grund av det konsumtionssamhälle vi lever i idag. Dessutom går det åt betydligt mindre energi under tillverkningsprocessen om företagen använder sig av återvunnet material, vilket är lönsamt ur både miljö- och kostnadsmässiga perspektiv.

Lantz Järn och Metall har en mängd olika återvinningsanläggningar runt om i Sverige du kan besöka direkt eller beställa transport för att bli av med ditt skrot och annat avfall. På vår anläggning för återvinning i Borlänge kan du lämna in en mängd olika material där vi bland annat  tar hand om alltifrån återvinning av bilbatteri och metall till kabelskrot och el-avfall och ser till att det bearbetas korrekt och på ett effektivt och miljövänligt sätt. Du kan dessutom använda vår smidiga transporttjänst om du hellre ser att ditt avfall hämtas upp.

LÄS MINDRE

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

Återvinning i Borlänge – öppettider

Du avgör själv vilket alternativ som passar dig bäst, men väljer du att besöka vår anläggning för återvinning i Borlänge gäller följande öppettider:

Måndag – Fredag: 07.00 – 16.00

Lunch: 12:00 – 13:00

Lördag – Söndag: Stängt

Dag före helgdag: 07.00 – 12.00

Bli avlönad för en god gärning

Vår återvinningsanläggning i Borlänge, liksom våra övriga anläggningar, är utformade på ett miljömedvetet sätt i syfte att arbetsuppgifterna ska kunna utföras med minsta möjliga belastning på miljön. Vi tar miljöfrågorna på allvar och strävar efter att vara drivande i arbetet för en bättre och hållbar framtid. Samtliga verksamhetsled är därför anpassade för att gå i linje med en stram miljöpolicy och genom att återvinna material för att kunna bedriva vidareförsäljning gör vi det möjligt för företag att tillverka nya produkter av nyvunna råvaror. På så vis slipper nya råvaror utvinnas i onödan och förutsättningarna att bevara miljön i nuvarande skick ökar.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur hittar jag till Lantz Järn & Metall i Borlänge?

Lantz Järn & Metall återvinningsanläggning i Borlänge ligger strax söder om E16 mitt emellan riksväg 50 och 70 på adressen: Skäggargatan 8, 781 71 Borlänge.

 

VÅRT LAG

Möt gruppmedlemmarna i Borlänge stad

Lantz Iron & Metal AB
4.7
Baserat på 44 recensioner
powered by Google
Tibor Duka
Tibor Duka
19:11 05 Aug 20
Olcsó
Andreas Nilsson
Andreas Nilsson
05:51 24 Jul 20
Gurkan i skjulet , Sveriges starkaste skrotgubbe.
Axel Wall
Axel Wall
08:30 21 Jul 20
Utmärkt service!
K. Smirnoff
K. Smirnoff
14:00 26 Jun 20
Super bra personal. I kassan samt vid mottagningen. Wow villen service
CH Lawson
CH Lawson
18:11 12 Mar 19
Mycket trevlig personal och mycket bra bemötande!
Se alla recensioner
x OK