2018-07-31

Steg-för-steg-guide när du ska sälja järnskrot och tjäna pengar

Idag är det enda alternativet inte längre att göra sig av med ditt metallskrot på den kommunala återvinningsstationen. Idag finns det alternativ där du både kan bli av med ditt järnskrot snabbt och enkelt och samtidigt tjäna pengar. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du ska gå tillväga.

1. Leta efter onödigt järn i ditt hus

I ditt hem har du säkert en mängd järn som du inte ens vet om eller använder. Börja med att titta på dina oanvända eller gamla hushållsprodukter, de innehåller säkerligen järnskrot. Istället för att låta detta ligga och skräpa kan du återvinna och sälja ditt järnskrot för lite extra klirr i plånboken. Det är dock inte bara plånboken som blir glad, utan också miljön. Järn är nämligen en av de viktigaste metallerna vi har på jorden och därför är det viktigt att detta material återanvänds till nya produkter.

2. Läs på om järn priser online

Innan du ger dig iväg till en skrothandlare är det en god idé att leta upp olika alternativ på nätet. På så sätt kan du snabbt och enkelt få en överblick vilka som finns i din närhet och också vilka som erbjuder tjänster inom just järnskrot.

3. Kontakta någon som erbjuder tjänster inom järnskrot återvinning

Efter att du letat fram några passande alternativ är det dags att ta kontakt med det företag som du tycker erbjuder bäst tjänster just för dina behov. Du som privat- eller företagskund kan välja att återvinna bl.a. ditt järn- och metallskrot, el-kablar, bilbatterier eller till och med skrota bilen till ett bra pris i Stockholm. Kontrollera hur deras återvinningsprocess ser ut och om de även kan hjälpa till med upphämtning av ditt skrot. Oavsett om du är privatperson eller företag är det skönt att få hjälp med detta, särskilt om det handlar om stora mängder. Ställ de frågor du har för att till slut kunna bestämma dig för vilken handlare du ska lämna ditt skrot till.

4. Hitta det bästa priset för att sälja ditt järnskrot

Olika skrothandlare erbjuder olika priser för att köpa ditt järnskrot. Gör därför din research för att ta reda på var du kan få bäst betalt. Det finns till och med jämförelsesajter online som du kan använda för att hitta det företag i din närhet som erbjuder bäst pris. Det är ett enkelt och smidigt sätt att göra en bra affär.

5. Samla på dig en stor mängd järnskrot

Nu är det dags att rensa fram allt järn som du kan hitta hemma eller på din arbetsplats. Ju mer du lämnar in desto bättre får du såklart betalt.

6. Dela upp ditt järnskrot efter typ

Dela upp ditt järn i olika höger beroende på om det är extra grovt eller innehåller några andra typer av material.

7. Kontakta en järnskrotshandlare i Stockholm

Kontakta en passande skrothandlare i Stockholm för dig som bor i närheten av huvudstaden. Kom överens om du tar dig till anläggningen på egen hand eller om de hellre ska komma och hämta upp ditt sorterade skrot.

8. Väg ditt järnskrot

När du har lämnat in ditt järn är nästa steg i processen att väga det. Det är så du får reda på vad du faktiskt kommer få betalt.

9. Dags att sälja järnskrot till det bästa priset

Efter att värdet har beräknats på skrotet får du pengarna insatta på ditt konto, snabbt och smidigt!

Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte och återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.