2019-01-31

Skrota bilen: Vad kan återanvändas?

Har du bestämt dig för att skrota bilen finns det vissa regler och lagar att följa för att detta ska ske på ett säkert och miljövänligt sätt. En bil innehåller nämligen en hel del material och ämnen som kan ha skadlig påverkan på miljön och kan dessutom ha delar som kan återanvändas. Hur vet man då vad som kan användas på nytt och hur man på bästa sätt tar hand om sin bil? Hitta ett återvinningsföretag och skrota bilen i Dalarna! Läs vidare för att ta reda på mer.

När bör du skrota bilen?

Till slut kommer en bil till en punkt där den varken går att sälja vidare för en värdig summa eller laga till ett pris som matchar bilens värde. Börjar du köpa nya delar i hopp om att den ska fortsätta rulla är det tyvärr lätt att det blir konstgjord andning där du försöker rädda det som räddas kan, för att det i nästa stund går sönder något nytt. Då är det bättre att skrota bilen och låta den tas om hand av ett professionellt återvinningsföretag. Bor du i Dalarna kan Lantz Metall hjälpa dig skrota bilen, till ett bra pris dessutom.

Varför ska du skrota bilen och låta delarna återanvändas?

När en bil inte längre går att använda är det viktigt att skriva av dig som ägare för att slippa betala försäkringar och skatt på den varje år. Att sedan skrota bilen på bilskrot i Dalarna kommer med ett par viktiga fördelar:

Bidra till en mer hållbar miljö

När du valt att skrota bilen på en bilskrot i Dalarna kommer den att tas om hand av professionella och erfarna personer. De vet hur den ska tömmas på alla skadliga ämnen och också vilka delar som är i tillräckligt bra skick för att kunna återanvändas. På så sätt kan du vara säker på att ditt avfall gör så liten skada på miljön som möjligt och att dess material åter förs in i det naturliga kretsloppet.

Tjäna pengar på att sälja skrot

Förutom att göra en god sak för miljön har du möjlighet att skrota bilen till ett bra pris. Ja, du kan faktiskt få betalt för ditt skrot och återvinningsföretaget kommer hjälpa dig med detta. När de tar om hand om din bil och ser vilka delar som kan återanvändas eller smältas ner till ny metall kommer de att väga detta och ge dig betalt i det aktuella kilopriset.

Återvinn metallskrot

En av de delar på bilen som går att återvinna är dess metall. Många metaller går nämligen att återanvända hur många gånger som helst utan att tappa sin kvalitet. När du ska skrota bilen i Dalarna kommer de därför att ta tillvara på aluminium, stål och andra metaller för att antingen använda det på en gång till en ny produkt eller smälta ner för att formas på nytt.

Återvinn blybatteri

Bilbatteriet innehåller skadliga ämnen såsom bly och får inte hamna ute i naturen. Trots att det är giftigt går det dock att återvinna och genom att göra detta gör du en bra sak för miljön och sätter mindre press på våra ändliga resurser.

Återvinn elkablar

En annan sak som kan återvinnas i bilen är elkablarna. Det finns en mängd av dessa i bilen och hamnar de fel kan de göra enorm skada för djur och natur. Hitta ett återvinningsföretag och skrota bilen i Dalarna där de kan ta hand om bilens elavfall på rätt sätt. Lantz Metall är ett företag som kan hjälpa dig att skrota bilen till ett bra pris, men tar också hand om en mängd andra typer av avfall. Läs mer under ”Vad vi återvinner” för att ta reda på mer.