2016-01-19

Sälja skrot till bästa pris

Det finns ett stort överflöd av överbliven metall som ligger och skräpar, och med den ökade miljömedvetenheten är det inte konstigt att det därför blivit populärt att sälja skrot. Att återvinna istället för att bara slänga bort är helt klart det bästa alternativet för alla inblandade. Metall kan vara mycket värdefullt, och du kan tjäna en hel del på att lämna in ditt metallskrot till en återvinningscentral. Gör bara lite research i förväg för att ta reda på var du kan sälja skrot till bästa pris.

 

Både företag och privatpersoner kan lämna in metallskrot. Det spelar alltså ingen roll om det handlar om ett gäng kopparkastruller du har hemma, eller stora kasserade industrimaskiner. Samla ihop ditt metallskot och ta sedan reda på var du får bäst betalt för skrot. En del återvinningscentraler erbjuder upphämtning mot en kostnad, medan andra kräver att du själv fraktar skrotet. Om du har stora mängder skrot bör du alltså se till att det finns möjligheter att transportera detta.

 

Det är även viktigt att du kollar upp vad återvinningscentralen kan ta emot. Du kan ofta återvinna många vanliga metaller som aluminium, koppar, koppartråd, rostfritt stål, brons, mässing, bly och järn. Genom att ringa eller besöka olika återvinningscentraler kan du enkelt ta reda på vilka priser som gäller och var du kan sälja skrot till bästa pris.

 

Förutom de ovan nämnda metallerna kan vissa centraler ta emot andra material som till exempel elektroniska avfall och sladdar och kablar. Om du är osäker på vilket material dina föremål är gjorda av kan du få guidning av personalen på återvinningscentralen. När du har lämnat in ditt metallskrot återvinns det och säljs sedan vidare till en tredje part som använder metallen för att tillverka nya produkter. Genom att återanvända metall slipper man framställa lika stora mängder nytt, vilket är en process som kan vara mycket skadlig för miljön.

 

Både din plånbok och vår miljö tjänar alltså på att du återvinner ditt metallskrot. Gör lite research idag för att ta reda på var du får bästa pris för skrot i Stockholm. Hos återvinningen Lantz Metall får du marknadsvärdet för den metall du lämnar in. Lantz hittar du i Borlänge, Norrköping, Sollentuna, Tierp och Årsta.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”

Share on:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp