2016-10-28

Maximera ersättningen för din skrotbil

Skrotbilar kan innebära en mängd olika problem, trots att de inte används. Du som istället säljer bilen till återvinningsföretag får pengar för något som tidigare mest inneburit kostnader och gör samtidigt något betydelsefullt för miljön. Samtidigt finns det många fördelar för återvinningsfirmor att köpa din skrotbil. Inte nog med att skrotade bilar tar upp mindre plats, skrotning är dessutom en lukrativ affärsidé.

En bil består av många olika material, som exempelvis glas, gummi och möbelklädsel. Den största delen, ungefär 65 %, består dock av stål, som också är en efterfrågad vara världen över. Bland annat på grund av behovet av bilar i asiatiska länder. Hur kan då du som individ tjäna på dessa omständigheter? Här följer några tips på hur du kan optimera samarbetet med din skrotfirma.

Förberedelser

 

Genom att undersöka rådande villkor gällande skrotbilar kan du också maxima dina förtjänster av en sådan försäljning. Det är också bra att fråga runt bland olika företag för att få reda på vem som betalar mest för material som exempelvis stål. För den som kanske har svårt att själv transportera bilen till anläggningen kan oftast anläggningens representanter erbjuda passande lösning i fråga om transport och hantering.

Bilens skick

 

Du kan alltid förhandla med återvinningsföretaget och uppmuntra dem att köpa skrot till rådande marknadspriser. Det finns också mycket att vinna på att visa upp bilen och dess olika delar för att öka chansen att tjäna så mycket som möjligt på affären. Detta eftersom vissa handlare tar hänsyn till mängden metall och metallens skick för att avgöra skrotets värde. För att affären ska kunna genomföras är det också helt grundläggande att du som säljare kan visa upp ägandedokumentation.

Regelverk

 

Återvinning är ett hett diskuterat ämne och regelverket för dessa frågor ändras regelbundet. Sådana utvecklingar kan också påverka stålpriserna och även andra förhållanden som är relevanta i samband med återvinning av bilar. Dessa förändringar kan också förbättra utgångsläget för köpare, ett exempel är regelverk som gör det olagligt att manipulera hastighetsmätaren i syfte att höja bilens värde.

Återvinningsföretag som Lantz Metall kan erbjuda en mängd olika tjänster för dig som planerar att skrota din bil eller som är intresserad återvinning av annat slag. Kontakta dem redan idag för mer information.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”