2017-02-26

Planerar du vårstädning? Kontakta ett återvinningsföretag i Stockholm

Inför vår är det många som börjar planera för olika renoverings- eller bygginsatser i hem och trädgård. Andra vill lägga mer tid på att rensa undan, städa ur garage och förråd som under lång tid fungerat som avlastningsutrymmen för saker som inte haft någon annan plats. 

Detta resulterar ofta i mycket skräp och avfall som behöver göras av med. Men innan du åker till närmaste soptipp och dumpar det i en container, läs igenom denna artikel för att ta reda på vad för typer av metallskrot du kan tjäna en hacka på om du säljer det till oss.

När det blivit dags att frakta bort skräpet betraktas ofta återvinningscentralen som det naturliga alternativet. Men, för den som samlat på sig mycket metallskrot är alltså ofta en bättre lösning att vända sig till ett återvinningsföretag i Stockholm som är specialiserade på återvinning av metall och som dessutom betalar för skrotet. Har du en massa skrot liggandes? Kontakta Lantz Järn och Metalls så hjälper vi dig bli av med det. På så vis får du inte bara betalt för ditt metallskrot, du gör även en insats för miljön.

Följande produkter är då bara en del av allt som vi kan ta emot för återvinning i Stockholm och som kan innebära ett trevligt tillskott till kassan.

Stegar, gräsklippare & verktyg 

Du som behöver frigöra utrymme i garage och andra utrymmen kan börja med att rensa ut trasiga verktyg, trädgårdsredskap och maskiner. Stegar, gräsklippare och bilrelaterade tillbehör som domkraft, avgasrör, kylare, dragkrok eller verktyg för bygg är alla tillverkade av olika sorters metaller och kan med fördel återvinnas för att kunna användas på nytt. 

Cyklar, golfklubbor & metspön 

En barnfamilj avverkar ofta cyklar i ett snabbt tempo i takt med att barnet växer som i sin tur ger upphov till trånga garage. Om cyklarna är hela kan de med fördel säljas eller skänkas bort, men om de slitits med hälsan och är trasiga eller inte fungerar som de ska är det däremot en bättre idé att återvinna dem. Samma sak gäller golfklubbor, metspön och annan utrustning som bara ligger och skräpar i en vrå i garaget.

Möbler, husgeråd & diskbänk

Möbler som bord, hyllor eller skåp som består helt, eller delvis, av metall ska naturligtvis också helst återvinnas. Vid köksrenoveringar är det bra att tänka på att även diskbänkar i metall, stekpannor, kastruller och många olika former av köksredskap kan säljas till vår återvinningsstation i Stockholm  som arbetar med metall- och järn återvinning. 

Vad vi återvinner

Ovan nämnda artiklar är bara en bråkdel av alla de olika typer av produkter som innehåller någon typ av metall som kan återvinnas. Allting du tror kan återvinnas, kan oftast återvinnas. Om du är väldigt osäker kan du kontakta oss med dina frågor och funderingar så hjälper vi dig. Glöm inte att du alltid kan boka transport med container via oss om du själv inte har möjlighet att transportera det. 

Lantz Järn & Metall kan återvinna följande i vår återvinningsstation i Stockholm:

Sälj ditt metallskrot till oss

Du som planerar vårstädning och har garaget och skjulet fullt med metallartiklar som bara ligger och skräpar kan kontakta oss på Lantz Järn & Metall. Vi samarbetar med bygg- och rivningsfirmor som återkommande måste hantera stora mängder med metallskrot, men välkomnar även dig som privatperson. Vi på Lantz Järn & Metall har en lång erfarenhet av mässingsskrot– och kabelåtervinning samt värdering och sätter alltid miljön i första rummet. Vi erbjuder även containeruthyrning för till exempel bostadsrättsföreningar som arrangerar städdagar. Läs mer information om Lantz Metall återvinningsföretag i Stockholm och vår metallåtervinning.