Återvinning bilbatteri (Bly)

Lantz Järn & Metall erbjuder återvinning av bilbatterier på vår återvinningsanläggningar runt om i Sverige där du får betalt för dina gamla blybatterier, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Du kan antingen besöka en av våra återvinningsanläggningar direkt för återvinning av dina batterier eller boka transport där vi kör ut till dig, hämtar upp skrotet och fastställer priset på tjänsten genom att uppskatta tiden det kommer ta att utföra arbetet. Du kan också kontakta oss direkt via telefon eller e-post vid eventuella frågor om hur vår återvinning av bilbatterier går till, eller pris för vår återvinning av bilbatterier.

Vi återvinner ditt bilbatteri

Är du bilägare eller förfogar du över andra motordrivna fordon? Om så är fallet är du troligtvis familjär med uttrycket blybatteri. Slitage kan göra att batteriet helt slutar fungera eller fungerar sämre än tidigare. När de grundläggande egenskaperna börjar ge vika till följd av slitage eller av andra orsaker är det viktigt att ta signalerna på allvar och byta ut det gamla blybatteriet mot ett nytt.

Många vet inte var de ska göra av sitt gamla blybatteri och väljer därför den enkla och traditionella metoden, dvs. att dumpa skrotet på Återvinningscentralen. Men faktum är att det är ett förlegat alternativ. Genom att vända dig till Lantz Metall blir skrotningen och återvinningen av batterier betydligt roligare eftersom du i samband med avlämnandet delges en ekonomisk ersättning för din goda gärning. Visst låter det bra? Att vi har möjlighet att betala dig för ditt skrot beror på att vi efter att godset återvunnits säljer vidare den regenererade råvaran, i detta fall bly, till industrier, stålverk eller järnhandlare vilka i sin tur använder materialet vid tillverkningen av nya produkter.

Fördelar med återvinning av bilbatterier

Fördelarna med Lantz Järn & Metalls återvinning av batterier innebär fördelar på tre fronter:

 • Ekonomisk ersättning för privatpersoner och företag för deras batterier samtidigt som de kan vara stolta över att de drar sitt strå till stacken gällande miljöfrågan
 • Möjligheten för organisationen som köper det återvunna materialet att framställa nya produkter till ett lägre pris, och utan att behöva påfresta miljön i onödan
 • Vi slipper bryta nya råvaror och ger därmed vår miljö em möjlighet att återhämta sig

Värna om miljön tillsammans med Lantz Järn & Metall

Det spelar ingen roll hur många gamla bilbatterier du behöver återvinna, varenda litet batteri är en miljöinsats och bidrar till det naturliga kretsloppet vi på Lantz Järn & Metall underhåller.

Besök en av våra återvinningsanläggningar redan idag med dina gamla bil-/blybatterier eller boka transport så hjälper vi dig. För mer information om våra priser för återvinning av bilbatterier ber vi dig kontakta oss direkt.

FRÅGOR OCH SVAR

Ja, du kan lämna in dina blybatterier för återvinning hos Lantz Järn & Metall och få betalt i samband med avlämnandet.

 

Blybatterier går att återvinna precis som vanliga metaller. När du säljer dina blybatterier till Lantz Järn & Metall får du en ekonomisk ersättning, samtidigt som du kan vara stolt över att du drar ditt strå till stacken för miljön.

Kontakta Lantz Järn & Metall direkt för prisinformation för blybatterier Vi baserar våra priser på det rådande priset på världsmarknaden vilket innebär att priset kan variera från dag till dag.

Faktorerna som påverkar priset för blybatteriskrot inkluderar:

 • Hur mycket du säljer
 • Vilken kvalitet blyskrotet är av
 • Det rådande priset på världsmarknaden

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan


  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan


   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   blank

   x OK