2019-12-26

Viktiga saker att veta om återvinning i Västerås

Det är viktigare än någonsin att alla tar sitt ansvar när det kommer till klimat- och miljöfrågor. För att vi ska kunna efterlämna en välmående planet till efterkommande generationer måste alla hjälpas åt att göra vad de kan för att minska på konsumtionen, utsläppen och användandet av naturens ändliga resurser.

En stor del i detta är att både företag och privatpersoner ser till att återvinna sitt förbrukade material och avfall. Att sortera de olika materialen och lämna in dem till en återvinningscentral gör att de kan användas på nytt i skapandet av nya produkter och därmed inte sätta press på jordens naturresurser. Det skapar ett naturligt kretslopp som bidrar till mindre energiåtgång och mindre utsläpp, men ser också till att inga farliga ämnen eller material hamnar ute i naturen och skadar människor, djur eller miljö. Bor du i eller befinner dig i närheten av Västmanland är du varmt välkommen att besöka en miljöcertifierad återvinningsstation i Västerås för säker och miljöbar återvinning. Nedan kan du läsa mer om vilka typer av material du kan lämna in för återvinning i Västerås och också all typ av praktisk information som du kan tänkas behöva. Och det bästa av allt – genom att lämna in ditt avfall till ett professionell återvinningsföretag har du möjlighet att få betalt för materialet!

Vad kan du återvinna på en återvinningsstation i Västerås?

På en central för återvinning i Västerås kommun har du möjlighet att lämna in allt ifrån järnskrotmässingsskrot och kopparskrot till kabelskrot, elavfall och batterier. Tack vare skrotgård och fragmenteringsanläggning har de möjlighet att på ett säkert sätt ta hand om ditt skrot och avfall och därefter skicka det vidare till företag som kan använda de bearbetade materialen vid tillverkningen av helt nya produkter. De kommer även gå igenom det material du lämnar in för att se om några delar går att återanvända direkt och också för att ge dig som företag eller privatperson betalt för den mängd metallskrot du lämnar in.

Vilka öppettider gäller för återvinning i Västerås?

Oavsett om du vill bli av med elektronikskrot, järn eller metall hjälper återvinningscentralen till att sortera detta på rätt sätt. Sedan kommer kommer skroten klassas och bearbetas för att kunna återanvändas på ett optimalt och energibesparande sätt av stålverk eller gjuterier vid produktionen av nya produkter. Genom återvinning i Västerås främjar du alltså det naturliga kretsloppet och gör samtidigt en god sak för din egen plånbok. Vill du lämna in ditt skrot och metall för återvinning i Västerås gäller följande öppettider:

Måndag – fredag : kl. 07.00 – 16.00 (Lunch kl. 12.00 – 13.00)

Lördag – söndag: stängt

Dag före helgdag: kl. 07.00 – 12.00

Välkommen till din central för återvinning i Västerås!