2019-10-30

Allt du behöver veta om återvinning i Nacka

Bor eller befinner du dig ofta i de södra delarna av Stockholm och letar efter en bra plats att lämna in ditt skrot och avfall? Då är centralen för återvinning i Nacka ett utmärkt alternativ. Där kan du göra dig av med alltifrån elavfall och batterier till järnskrot och kopparskrot och du kan vara säker på att allt material tas om hand på ett säkert och hållbart sätt. Här kan du läsa mer om allt du behöver veta innan du besöker en station för återvinning i Nacka och vilka fördelar det innebär, både för din plånbok och för miljön.

Olika tjänster tillgängliga för återvinning i Nacka

När du lämnar in ditt skrot och avfall på en återvinningsstation är du med och bidrar till ett naturligt och hållbart kretslopp. I stället för att behöva utvinna nya material för produktionen av nya produkter kan man återanvända och återvinna de material som lämnas in på anläggningen. Där finns nämligen smarta system och maskiner som sorterar, behandlar och förädlar materialen så att de kan användas på nytt i tillverkningsindustrin. Dessutom kan du vara säker på att avfallet inte hamnar på fel plats där det kan påverka naturen negativt. Förutom att du hjälper till att skapa en bättre miljö för kommande generationer har du även chans att få en extra slant i plånboken. När du lämnar in ditt skrot och avfall till en anläggning för återvinning i Nacka kommer personalen nämligen väga det och erbjuda dig ett pris för den mängd och det material du lämnar in.

Vad kan du återvinna?

Olika återvinningscentraler tar hand om olika typer av avfall och skrot. När du besöker anläggningen i Nacka har du möjlighet att göra dig av med bland annat:

Skulle du ha samlat på dig en större mängd avfall kan det vara smidigt att få det upphämtat. Denna tjänst finns självklart också tillgänglig på anläggningen för återvinning i Nacka under deras öppettider som du kan läsa mer om nedan.

Hitta en station för återvinning i Nacka kommun

Nacka är ett bra utgångsläge både för dig som bor i södra delen av Stockholm och för dig som bor ut mot Stockholms skärgård. Öppettider på anläggningen för återvinning i Nacka är:

Måndag – torsdag: 07.00 – 16.00

Fredag: 07.00 – 15.00

Dag före helgdag: 07.00 – 14.00

Lördag – söndag: Stängt

Bli av med skroten som legat och skräpat så länge i garaget eller hitta en bra lösning för att göra av med ditt företags avfall och besök en anläggning för återvinning i Nacka! Det är en bra sak att göra för miljön, men också för din egen plånbok eftersom du får betalt enligt det skrotpris som råder för stunden.