4 anledningar att skrota din bil – Bilskrot

När dina löpande kostnader eller reparationskostnader är högre än vad bilen faktiskt är värd är det oftast en god idé att ta den till en bilskrot för att minimera förlusterna. Lantz Järn & Metall erbjuder bildemontering och att skrota bildelar på vår anläggning i Vansbro som tar hänsyn till miljön i varje steg av processen. Vi ser till att alla delar tas om hand om och återvinns på rätt sätt. Så varför ska du besöka vår bilskrot med din skrotfärdiga bil? Här är fyra anledningar varför du bör skrota bilen.

Skrota bilen om den har höga löpande kostnader

Om din bil konstant går sönder, inte blir godkänd under sin bilbesiktning och kostar dig en halv förmögenhet att reparera och ersätta bildelar – då kommer du ofta billigare undan genom att skrota bilen helt och hållet.

Skrota bilen om den är inte är säker att köra

Att ens bil skramlar och gnäller emellanåt är de flesta förare väl varse om, speciellt när det kommer till äldre bilmodeller – men ofta kan dessa läten förvärras över tid och till slut når ett stadium där bilen inte längre är säker att köra. Utsätt inte dig själv och andra i din närhet för denna risk: om din bil inte är säker att köra så är det dags att ta den till en bilskrot.

Skrota bilen om den blivit avskriven

Föreställ dig följande situation: din bil har skadats i en nyligen inträffad olyckshändelse. Reparationskostnaderna är högre än vad bilen faktiskt är värd. Är det verkligen värt att ens försöka få bilen reparerad?

Har bilen ett nostalgiskt eller emotionellt värde för dig, självklart. Men i andra fall där bilen bara är ett transportmedel så är det på hög tid att besöka en bilskrot. På så vis kan du spara lite pengar som kommer bättre till nytta för ditt nästa bilköp.

Skrota bilen om den inte används

Denna anledning är speciellt relevant om du bor i en stad eller inom ett område där det finns goda möjligheter till att använda kollektivtrafik. I dessa situationer finns det oftast inte någon mening med att ens äga en personbil. 

Service, underhåll och fordonsskatten på bilen försvinner inte bara för att du inte använder den. Ta den till en bilskrot istället och du kommer spara tusentals kronor per år. Om du av någon anledning skulle vilja åka en tur med familjen så är kostnaden att hyra en bil ofta många gånger lägre än att ha en bil ståendes i garaget eller på uppfarten som du bara använder ett fåtal gånger per år.

Är det en nyare bil ska du självklart försöka sälja den. Men är bilen gammal och beloppet du kan sälja den för är försumbart är det oftast en enklare och snabbare process att skrota den.

Skrota bilen hos Lantz Järn & Metalls bilskrot i Vansbro

Lantz Järn & Metall hjälper dig med bildemontering på vår auktoriserade bilskrot i Vansbro och ser till att samtliga skrot bildelar och material tas om hand på rätt sätt. Bor eller arbetar du i eller i närheten av Vansbro är detta alltså en perfekt plats för att lämna in din gamla bil.

Kontakta Lantz Järn & Metall för mer information.

 

x OK
Hoppa till verktygsfältet