2016-03-11

3 fördelar med att återvinna blyskrot

Det är enkelt att samla på sig en hel del skrot under livets gång. Det kan handla om gamla cyklar eller bilar som blivit oanvändbara, elektronik som blivit utdaterad eller överblivet byggmaterial. Dessa är saker som vi inte har någon användning för, men som många ändå inte tar sig tid att göra sig av med. Skrot som inte får att slängas i vanliga hushållssoporna ligger på så vis ofta kvar i förråd eller garage och tar upp plats. Material som koppar, järn, rostfritt stål, blyskrot och mässing ska alla lämnas in till en återvinning. Men det är inte det enda dessa material har gemensamt, utan de är även allihop material som du kan tjäna pengar på att lämna in.

 

Att sälja blyskrot till en återvinning har flera fördelar, både för dig och för vår miljö. Följande punkter berättar om några av dessa fördelar:

 

1. Det är miljövänligt:

När du lämnar in en enhet med bly eller andra metaller till en återvinning så separeras materialen först från varandra. De material som går att använda i olika industrier säljs sedan vidare och används för att tillverka nya produkter av olika slag. På så vis slipper man framställa ny metall, vilket kan vara skadligt för miljön. Bor du i närheten kan du även lämna in blyskrot i Stockholm för att minska på transportutsläppen.

 

2. Du får mer plats hemma:

När du väl tar tag i det och lämnar bort skrot och avfall frigör du utrymme i garage, förråd eller på din gård. På så vis kan du använda ytorna till mer produktiva saker.

 

3. Tjäna pengar:

Du kan som sagt tjäna en hel del pengar på att sälja metaller av olika slag. När du lämnar in metallskrot till en återvinning vägs det, och du får sedan betalt för marknadsvärdet.

 

Det är faktiskt inte så svårt att inse fördelarna med återvinning . Känner du dig övertalad? Om du är en av dem som har skrot liggandes som du vill lämna in återstår bara att hitta en återvinningscentral i närheten. Lantz Metall erbjuder ett bra skrotpris för bly och har centraler i Sollentuna, Årsta, Borlänge, Norrköping och Tierp.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”