2022-06-18

Skrotbilar, hur går man tillväga?

Har du en bil som bara står och kanske börjar rosta, det kostar både pengar och kan vara farligt för miljön. Visste du att du kan också få betalt för din skrot? Läs vidare för att lära dig mer.

När klassas bilar som skrotbilar egentligen? 

När reparationskostnader av en bil överskrider själva värdet för bilen kan den komma att klassas som skrotbil. Detta innebär också att även nya moderna bilar kan kallas för skrotbilar. Självklart kan ordet skrotbilar definieras på olika sätt beroende på vem man frågar, det finns ju dom som klarar av att reparera sin bil själv, och för dessa personer blir det kanske inga större kostnader. Men de flesta personer i Sverige tycker att det är dags att skrota bilen när den blir för dyr att laga.

 

Hos Lantz Metalls återvinningsanläggning i Vansbro vill vi att du ska känna dig bekväm med oss, därför är det viktigt för oss att jobba med trygghet under hela processen. Kom in till oss och möt vår kunniga personal, har du frågor och funderingar så hjälper vi dig. Det du behöver tänka på är att ha med dig registreringsbeviset (del 2) och legitimation, det är viktigt att vi har rätt legitimation för den som står på bilen. Vi kommer gå igenom bilen för att se vilka delar som går att återanvända och vilka delar som behöver skrotas. Det skall vara enkelt och smidigt att skrota din bil hos oss.

Hur vet jag att avregistrering går rätt till?

Återigen så är det viktigt för oss att du som kund känner dig trygg med oss. När du överlämnar din bil till oss eller om vi hämtar den kommer du att få en bekräftelse i form av ett mottagningsbevis. Mottagningsbeviset innebär att vi tar över äganderätten och att det är vi som ansvarar för fordonet så att den skrotas på rätt sätt. När bilen avregistreras tas den bort från vägtrafikregistret permanent. Vill man följa statusen på bilen kan man alltid gå in på transportstyrelsens app och följa sitt fordon.

Hur tänker vi kring ett hållbarhetstänk?

Alla skrotbilar som kommer in till oss demonteras ner utifrån ett miljöperspektiv; såklart är även säkerhet viktig för oss. Alla farliga vätskor som kan finnas i en bil samlas upp i slutna kärl som vi senare skickar vidare för miljöbehandling. Vi vill återanvända så mycket som möjligt, och därför försöker vi sälja all metall som är i bra skick vidare till en tredje part. De metalldelar som inte är i bra skick smälts ner och återanvänds så sätt. Det är viktigt för oss att allt går rätt till, både för oss som jobbar där och för miljön.

 

Vi på Lantz Metalls återvinningsanläggning i Vansbro tar hand om alla skrotbilar som lämnas in. Hos oss kan du vara trygg med att den kommer hanteras på rätt sätt.