2021-12-13

Så tjänar du pengar på metallskrot på vår återvinningscentral i Årsta

Har du en hög metallskrot liggandes i Stockholm men vet inte vad du ska göra med den? Kom förbi vår återvinningscentral i Årsta. Vi hanterar metallskrot från såväl privatpersoner som företag och betalar för allt material du överlämnar. Rör det sig om stora volymer kan vi komma ut till dig, lasta och paketera godset samt transportera det till vår återvinningsstation i Årsta

Nedan hittar du bra vetande för att sälja metallskrot till vår återvinningscentral i Årsta.

Vad för typ av metallskrot kan jag sälja?

Det finns två grundläggande typer av metallskrot, med järn (ferrous) och utan järn (non-ferrous). 

Metallskrot med järn

Metallskrot med järn inkluderar järn, järnföreningar, rostfritt stål och liknande metaller. Majoritet av allt metallskrot tillhör denna kategori. Vitvaror och liknande objekt utgör större delen av det metallskrot med järn du kan sälja, t.ex. ugnar, tvättmaskiner, torktumlare, etc.

Bilar, traktorer och liknande är också vanliga objekt som ingår i kategorin metallskrot med järn.

Metallskrot utan järn

Metallskrot utan järn inkluderar koppar, aluminium, nickel, tenn, titan, mässing och liknande metaller. Koppartråd och stora volymer aluminium är två vanliga typer av metallskrot utan järn som du kan sälja på vår återvinningscentral i Årsta. Metallskrot utan järn är generellt mer värdefullt än metallskrot med järn. 

Vilket metallskrot är mest värdefullt?

Stål

Stål, i synnerhet rostfritt stål, är en metall som ofta är värd resan till en vår återvinningsstation i Årsta. Det är också en mycket vanlig metall som du kan sälja i form av allt från gamla klädhängare till stegar och rör. Håll utkik efter den mer värdefulla typen stål som innehåller andra metaller som krom. Det hittas vanligtvis i kök eftersom de flesta metaller som används för att tillverka köksutrustning är just av stål. Vissa bildelar kan också vara en stor källa för rostfritt stål.

Aluminium

Aluminium finns i allt från burkar och markiser till regnrännor och gamla cykelramar. En annan bra källa till denna dyra metall, som du kan sälja till vår återvinningscentral i Årsta, är metallmöbler som vanligtvis är gjorda av aluminium. Du behöver inte leta längre än ditt eget hus eller företagets bakgård för att hitta betydande mängder aluminium att återvinna.

Mässing

Mässing är en av de mindre populära metallerna, men som ändå är väldigt lätt att hitta i ett hushåll eller något dammigt förrådsutrymme. Lamparmaturer, kranar eller dörrhandtag är produkter som vanligtvis innehåller mässing. Mässing används också ofta i olika VVS-komponenter, t.ex. rör. Faktum är att de flesta gamla föremål som glittrar är med största sannolikhet gjorda av mässing.

Titan

En annan metall som står högt på listan över skrotpriser är titan. Det är en lätt, stark typ av metall som du kan hitta i allt från elektronik till sportutrustning. Det är en relativt ovanlig metall som på grund av det kan säljas för ett högt pris. 

Koppar

Koppar är alltid värt mycket på metallmarknaden på grund av dess breda användningsområde, vilket också är varför det är en av de mest stulna metalltyperna.

Bly

Bly är en sådan metall som dyker upp både hos privatpersoner och företag. Hemma hos jägaren som inte längre jagar så mycket ligger det kanske blyammunition som inte längre används och hos företaget som bytt ut sina verktyg finns det ofta bly att återvinna. Och både privatpersoner och företag förbrukar ofta bilbatterier som består av bly. Bly är för övrigt också en tungmetall skadlig för djur och människor, vilket innebär att det måste återvinnas på rätt sätt för framtiden. Genom att sälja ditt blyskrot till vår återvinningscentral i Årsta får du alltså inte bara pengar för besväret, du bidrar också till en renare natur och hållbarare framtid. 

Besök vår återvinningsstation i Årsta

Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar, privatpersoner såväl företag, för att efterlämna en planet i så bra skick som möjligt för nästa generation. Att sälja ditt metallskrot för återvinning till vår återvinningsstation i Årsta är inte bara ett sätt att tjäna lite extra pengar, du drar även ditt strå till stacken för vår miljö. 

Vi baserar priserna för metallskrot enligt det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Andra faktorer som påverkar priset är dels hur stora volymer du säljer såväl som kvaliteten på ditt metallskrot. Kontakta oss för mer information och för att beställa transport idag, eller kom förbi vår återvinningscentral i Årsta med ditt metallskrot på egen hand redan idag.