2016-08-30

Hur ser försäljningsprocessen ut när man säljer skrot?

Att sälja skrot kan vara en lönsam process för både små och stora företag. Att hitta köpare som erbjuder riktigt bra priser kan vara desto svårare, speciellt om det är första gången man testar på skrotförsäljning. För det första kan det vara smart att läsa på lite om återvinningsprocessen för att lära sig vad och när man ska sälja. Följande är några tips för dig som funderar på att sälja skrot:

Ha koll på vad du säljer

I olika typer av verksamheter, speciellt hos olika industrier och företag som arbetar med tillverkning, kan skrot samlas på hög rätt snabbt. För att kunna utnyttja skrotsamlingen gäller det därför att veta vad för typ av material som finns i rörelse. Det kan här vara hjälpsamt att sortera skrotet i ett tidigt stadium för att göra försäljningsprocessen så smidig som möjligt. Genom att ha koll på skrottillgångarna kan du lättare hitta och utnyttja bra erbjudanden hos köparen. Ska du till exempel sälja kopparkabel men samtidigt har en del stål du vill bli av med kan det till exempel vara mer lönsamt att vända dig till en köpare som tar emot båda metallerna.

Sälj vid rätt tillfälle

Värdet på metall förändras som alla andra typer av varor beroende på utbud och efterfrågan på marknaden. Det säger sig självt att det bästa tillfället att sälja är när värdet är högt, men det kan vara svårt att förutse eventuella förändringar på marknaden. Ett generellt tips är ändå att hålla dig uppdaterad om värde och priser och försöka skapa dig en överblick över utvecklingen. Det finns olika källor online dit du kan vända dig för att få uppdaterad information och aktuella priser. Hos Lantz Metall kan du exempelvis läsa mer om bästa pris och sälja skrot.

Med det sagt ska du aldrig vänta för länge med att sälja ditt skrot. Den metall du äger kan minska i värde på grund av de förhållanden den förvaras i. Köparen väljer ofta material i så hög kvalitet som möjligt, och väntar du för länge kan din metall i värsta fall bli svår att bli av med.

När du bestämt dig

När du hittat en köpare som ger dig högst pris på sälja skrot ska metallen sedan transporteras. Om du har svårt att transportera metallen på egen hand kan det vara värt att välja en köpare som erbjuder packning och transport som en del i priset.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”