Hur du gör för att skrota bilen till ett bra pris

Börjar din bil sjunga på sista versen? Är den inte i tillräckligt bra skick för att säljas vidare? Då är det hög tid att lägga den på skroten. Var dock inte ledsen för det! Tar du den till rätt bilskrot kan du skrota bilen och faktiskt få pengar för det.

Varför du borde skrota bilen

Genom att lämna din till en återvinningsfirma får du inte bara betalt för dess delar utifrån gällande järn- och metallpriser, det även ett bra val för miljön. Låt inte bilen stå och falla samman hemma i garaget, det kommer endast innebära kostnader och större problem. Lämna den istället till en miljöcertifierad bilskrot där de tar hand om varje del på rätt sätt för att göra så lite påverkan på miljön som möjligt.

Hur du gör för att skrota bilen och få pengar för det

När du lämnar in din bil till ett bilskrot kommer den att kontrolleras för att se hur mycket som kan tas tillvara på. Vad du får för att skrota bilen när det gäller pris beror på det gällande järn- och metallpriset, så där gäller det att göra din research för att hitta det företag som betalar ett så bra pris som möjligt. Din bil består av alltifrån gummi, glas och möbelklädsel, men till största del består den av stål. Detta är ett material som är efterfrågat världen över. Mycket på grund av behovet av bilar i asiatiska länder. Detta kan du som bilägare alltså dra nytta av när det är dags att göra dig av med din gamla bil.

  1. Hitta ett bra bilskrot där du bor

Börja med att ta reda på vilka återvinningsfirmor som finns i din närhet och kontrollera om de kan hjälpa dig att ta hand om din gamla bil. Jämför sedan dessa för att se på vilket sätt de arbetar för miljön samt vad de kan erbjuda dig när du ska skrota bilen gällande pris i Stockholm. Bor du längre norrut är Lantz Järn & Metall i Vansbro en miljöcertifierad återvinningsanläggning och auktoriserad bildemontering och bilskrot där du kommer få bra hjälp. Där kan du vara säker på att din bil tas om hand på rätt sätt och samtidigt göra en bra deal rent ekonomiskt.

2. Se hur mycket pengar du kan få

På plats kommer de som jobbar på anläggningen att undersöka din bil och erbjuda en passande lösning i fråga om vad de vill betala för ditt metallskrot. Genom att visa upp bilen ökar dina chanser att tjäna så mycket som möjligt och få det sålt till rådande marknadspriser. De flesta handlare tar nämligen hänsyn till hur mycket metall du kommer med samt i vilket skick det är för att avgöra skrotets värde. För att affären ska kunna genomföras är det också helt grundläggande att du som säljare kan visa upp ägandedokumentation.

3. Avsluta affären

Efter att skroten vägts och kontrollerats kommer du att erbjudas vad du får för att skrota bilen gällande pris. Är du nöjd med detta får du pengarna insatta på ditt konto, snabbt och smidigt! Nu har du gjort ett bra val både för miljön och plånboken. Behöver du hjälp med att skrota bilen i Dalarna? Kontakta då Lantz Järn & Metall i Vansbro för mer information om tjänster som rör återvinning, transport och logistik. Förutom bilskrot erbjuder de även återvinning av elektronik, kabelskrot, batterier med mera.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”

ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
Lördag – Söndag | STÄNGT

blank

x OK