Återvinning bilbatteri (Bly)

Lantz Järn & Metall erbjuder återvinning av bilbatterier på våra återvinningsanläggningar runt om i Sverige där vi betalar dig för dina gamla blybatterier, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Du kan antingen besöka en av våra återvinningsanläggningar direkt för återvinning av dina batterier eller boka transport där vi kör ut till dig, hämtar upp skrotet och fastställer priset på tjänsten genom att uppskatta tiden det kommer ta att utföra arbetet. Du kan också kontakta oss direkt via telefon eller e-post vid eventuella frågor om hur vår återvinning av bilbatteri går till eller pris för vår återvinning av bilbatteri.

Vi återvinner ditt bilbatteri

Är du bilägare eller förfogar du över andra motordrivna fordon? Om så är fallet är du troligtvis familjär med uttrycket blybatteri. Slitage försämrar prestandan av batterier eller kan göra att batteriet slutar fungera helt. När de grundläggande egenskaperna börjar ge vika till följd av slitage eller av andra orsaker är det viktigt att ta signalerna på allvar och byta ut det gamla blybatteriet mot ett nytt.

Många vet inte var de ska göra med sitt gamla blybatteri och väljer därför den enkla och traditionella metoden, dvs. att dumpa skrotet på återvinningscentralen. Men faktum är att det är ett förlegat alternativ. Genom att vända dig till Lantz Metall blir skrotningen och återvinningen av bilbatterier betydligt roligare eftersom du i samband med avlämnandet delges en ekonomisk ersättning för din goda gärning, samtidigt kan du vara trygg i att din återvinning av batterier faktiskt bidrar till en bättre miljö.

Visst låter det bra? Att vi har möjlighet att betala dig för ditt skrot beror på att vi efter att godset återvunnits säljer vidare den regenererade råvaran, i detta fall bly, till industrier, stålverk eller järnhandlare vilka i sin tur använder materialet vid tillverkningen av nya produkter.

Fördelar med återvinning av bilbatterier

Fördelarna med Lantz Järn & Metalls återvinning av batterier innebär fördelar på tre fronter:

 • Ekonomisk ersättning för privatpersoner och företag för deras batterier samtidigt som de kan vara stolta över att de drar sitt strå till stacken gällande miljöfrågan
 • Möjligheten för organisationen som köper det återvunna materialet att framställa nya produkter till ett lägre pris, och utan att behöva påfresta miljön i onödan
 • Vi slipper bryta nya råvaror och ger därmed vår miljö en möjlighet att återhämta sig

Vår återvinning av batterier

Blybatterier är stora och tunga och sitter i bland annat bilar, båtar och mopeder. Materialet som går att återvinna består av ~85% bly, resterande 15% är batterisyra. Lantz återvinning av batterier ser till att båda återvinns på rätt sätt och återanvänds för att tillverka nya råvaror som används i framställningen av nya produkter. Resten av batterier återvinner vi som energi, eller tas hand om för att förvaras på ett säkert sätt.

Bilbatteri återvinning till bra pris

Vi erbjuder transport av bilbatteri för återvinning till ett bra pris om du inte har möjlighet att ta dig till oss. Om du däremot lämnar av materialet själv vid en av våra återvinningscentraler kostar det ingenting för dig att återvinna, tvärtom󠁟 𑁋 du får betalt av oss för din goda gärning.

Värna om miljön tillsammans med Lantz Järn & Metall

Det spelar ingen roll hur många gamla bilbatterier du behöver återvinna, vartenda litet batteri är en miljöinsats och bidrar till det naturliga kretsloppet vi på Lantz Järn & Metall underhåller.

Besök en av våra återvinningsanläggningar redan idag med dina gamla bil-/blybatterier eller boka transport så hjälper vi dig. För mer information om våra priser för att återvinna bilbatteri ber vi dig kontakta oss direkt.

FRÅGOR OCH SVAR

Ja, du kan lämna in dina blybatterier för återvinning hos Lantz Järn & Metall och få betalt i samband med avlämnandet.

 

Blybatterier går att återvinna precis som vanliga metaller. När du säljer dina blybatterier till Lantz Järn & Metall får du en ekonomisk ersättning, samtidigt som du kan vara stolt över att du drar ditt strå till stacken för miljön.

Kontakta Lantz Järn & Metall direkt för prisinformation för blybatterier Vi baserar våra priser på det rådande priset på världsmarknaden vilket innebär att priset kan variera från dag till dag.

Faktorerna som påverkar priset för blybatteriskrot inkluderar:

 • Hur mycket du säljer
 • Vilken kvalitet blyskrotet är av
 • Det rådande priset på världsmarknaden

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   x OK