Kopparskrot Återvinning

Återvinning av kopparskrot – ett smidigt sätt att tjäna pengar och bidra till en bättre miljö

Det kan hända att du redan har hört att just kopparskrot är mycket eftertraktat på marknaden idag, men vet du varför? För att koppar används i en mängd av de elektroniska produkter vi använder dagligen, som mobiltelefoner och datorer. Koppar har nämligen en mycket bra ledande förmåga, vilket gör den perfekt att använda i elektronik. Det är alltså mycket troligt att du har några produkter hemma som innehåller kopparskrot, även om du inte letar efter en skrot återvinning för ett företags räkning.

På Lantz olika återvinningscentraler tar vi emot olika typer av metallskrot och betalar dig för det – bland annat koppar. Vid återvinning av kopparskrot separerar vi kopparen från annat material, så att vi kan sälja vidare kopparen till smältverk som då kan återanvända den i nya produkte

Lantz Metall kan erbjuda flera tjänster inom kopparskrot återvinning

Just koppar har ett relativt högt kilopris, vilket gör att det verkligen kan löna sig att undersöka möjligheterna att sälja kopparskrot, oavsett om man kommer från ett företag eller hör av sig till oss som privatperson. Vi på Lantz kan erbjuda flera tjänster inom återvinning av kopparskrot. Du kan antingen själv komma till oss med din koppar, eller så kommer vi och hämtar upp det hos dig. Vi kan placera en container hos er där ni kan samla upp skrotet, och så kommer vi och hämtar hela containern när ni har kastat i allt ni vill bli av med.

Såklart kan du även höra av dig till oss om du vill sälja metallskrot av annan sort än just koppar. När vi har separerat och sorterat metallerna från övriga rester väger vi dem och meddelar dig därefter ett pris som är baserat på våra fasta kilopriser för olika metaller. Efter att vi betalat dig hanterar vi metallerna efter EU:s och Sveriges lagar och regleringar kring miljöfarliga ämnen och säljer dem vidare, och på så sätt kan vi tillsammans med dig bidra till en bättre miljö.

INFORMATION

Under Maj månad får du ytterligare 2kr per kilo på samtliga koppar klasser.
För mer information vänligen fyll i kontaktformuläret längre ned på sidan.

LANTZ METALL KOPPAR ERBJUDANDE OKTOBER

FRÅGOR OCH SVAR

Kopparskrotet sorteras upp i olika kvaliteter, det bearbetas (förädlas) vid behov och säljs sedan antingen vidare till en materialåtervinnare som förädlar kopparn ytterligare eller direkt till smältverk för att smältas ned och används för att producera nya produkter.

 

När du säljer ditt kopparskrot till Lantz får du inte bara betalt för ditt återvinningsbara skrot, du gör även en insats för miljön.

Vi köper skrot enligt marknadsmässiga priser och därmed kan ersättningen för 1 kg koppar variera beroende på marknadens kurs. Om du vill ha det aktuells priset för koppar är du välkommen att kontakta oss.

Du kan sälja kopparskrot till oss på Lantz Järn & Metall. Vi köper skrot till ett fördelaktig och rättvist pris som baseras på det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Besök någon av våra återvinningsstationer eller boka transport för att sälja ditt skrot till oss.

Eftersom vi baserar priset på kopparskrot på världsmarknaden enligt London Metal Exchange kan priset skifta från dag till dag. Vill du ta reda på det rådande marknadspriset rekommenderar vi dig att kontakta Lantz Järn & Metall direkt.

Priset för kopparskrot kan fluktuera kraftigt då Lantz Järn & Metall utgår från världsmarknadens priser enligt London Metal Exchange  – råvarubörsen för metaller. Priset vi betalar för ditt kopparskrot påverkas även av hur mycket du säljer, och av vilken kvalitet det är.

Enligt Skatteverket ska du som privatperson skatta på all vinst du gör över 50 000kr när du säljer skrot.

Priset för koppar kan variera från dag till dag. Vi på Lantz Järn & Metall köper koppar baserat på det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Kontakta oss om du vill veta det rådande priset för koppar.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   x OK
   Hoppa till verktygsfältet