2021-08-16

Nybörjarguide för att sälja skrot till en skrothandlare

Oavsett om det handlar om hundratals vitvaror som blivit stående i ett lager, eller flera ton liggande metallskrot på en bakgård så är många, både företag och privatpersoner, omedvetna om att kan återvinna såväl som få betalt för sitt gamla metallskrot. Att sälja skrot till en skrothandlare som Lantz Järn & Metall är en mycket enklare process än vad du kanske tror. Men har du ingen tidigare erfarenhet kan det kännas lite överväldigande.

Därför har vi satt ihop denna nybörjarguide för att sälja skrot till skrothandlare. Följer du dessa steg säkerställer du en enkel, snabb och i slutändan lönsam process.

1. Ta reda på vad du har som kan återvinnas

Först och främst är det viktigt att veta vad som kan säljas till en skrothandlare, och vad som man måste betala för att få återvunnet. Självfallet rekommenderar vi dig att ta med båda typerna då återvinning av gamla produkter och material är ett måste för att främja världens miljö. 

Fråga: Vad för metallskrot kan jag sälja för återvinning hos en skrothandlare?

Svar: Allting som är tillverkat av någon typ av metall. T.ex. koppar, järn, stål, bly, mässing såväl som blybatterier

2. Samla ihop ditt metallskrot

Samla ihop allt metallskrot du har. Som privatperson kan det löna sig att även fråga familj och vänner om de har något skrot de vill bli av med. En win-win lösning där de blir av med sitt skrot utan att behöva lyfta ett finger, och du får lite extra klirr i kassan. 

Hos en skrothandlare får du betalt för allt ditt skrot baserat på rådande marknadspriser. Notera att våra priser kan variera från vecka till vecka, dag till dag. För aktuella Lantz Järn & Metall skrothandlare priser, kontakta oss direkt så berättar vi mer.

3. Beställ transport eller kom förbi på egen hand

Saknar du ett lämpligt transportmedel för att transportera allt metallskrot? Eller känner du dig helt enkelt inte bekväm med att köra ett större fordon som ofta krävs för att transportera kanske flera ton metallskrot? Hos Lantz Järn & Metall slipper du det, och kan beställa transport om så önskas. Hos oss kan du även hyra containrar som du kan fylla i lugn och ro, eller så plockar vi upp det direkt.

Självfallet kan du alltid komma förbi med det själv om du vill.

Svårare än så är det inte att sälja skrot till en skrothandlare. Men vad händer sedan efter ditt skrot anlänt till vår anläggning?

Vad händer sedan?

Lantz Järn & Metall skrothandlare erbjuder smarta helhetslösningar där du knappt behöver lyfta ett finger för att bli av med ditt metallskrot

När väl din metall anlänt vägs det in och ett värde beräknas på skrotet utifrån typ av metall (koppar är betydligt mer värt än t.ex. järn), hur mycket det vägar såväl som dess kvalitet (renlighet). Våra skrothandlare priser baseras alltid utefter rådande marknadspriser för att du ska få ett rättvist pris.

När värdet för din metall bestämt sätter vi in pengar på det konto du angivit, snabbt och smidigt!

Få betalt för att göra en miljöinsats. Kontakta skrothandlare Lantz Järn & Metall idag.