2016-01-08

Kopparåtervinning

Du har förmodligen koll på att du kan återvinna papper, plast, burkar, flaskor och till och med kläder. Men visste du att du kan återvinna i princip all sorts metall hos en metallåtervinning? Fler och fler upptäcker och utnyttjar möjligheten att återvinna metallskrot som koppar, järn, bly och mässing idag, vilket inte är så konstigt med tanke på vilka fördelar det innebär. Det gör givetvis väldigt gott för miljön eftersom att vi slipper onödig framställning av nya metaller och de utsläpp som framställningen innebär. Men det är också en chans att lämna bort avfall du inte har användning för längre samtidigt som du kan tjäna bra med pengar på det. När du återvinner ska du vända dig till en återvinningscentral. Om du har många sådana i ditt område kan följande punkter kan hjälpa dig att avgöra vilken du ska välja.

 

1. Ett bra rykte:

Efter du har letat fram ditt metallskrot är du redo att bege dig till återvinningscentralen. När du gör detta vill du förmodligen vara säker på att din goda gärning inte är förgäves, och att centralen kommer att ta hand om metallen på ett ansvarsfullt sätt. Ett tips är att googla exempelvis kopparåtervinning, och att läsa på om de olika alternativ du har. Online kan du hitta mycket information om företagens miljöpolicys, men också läsa utlåtanden från andra som kanske har mer insikt än du i ämnet.

 

2. Priset:

Även om du kanske tittar på dina gamla kablar och kastruller och bara ser skräp, kan de faktiskt innebära en riktig guldgruva. Många metaller är väldigt värdefulla, och du kan faktiskt tjäna bra med pengar på kopparåtervinning. Innan du lämnar in avfallet bör du dock kolla upp var du kommer att få det bästa priset. Vänd dig till en seriös återvinning som betalar för marknadsvärdet på metallen.

 

3. Speciella material:

Innan du beger dig till en återvinningscentral bör du se efter om de faktiskt tar emot den typ av metallskrot du vill lämna in. En del centraler tar emot all sorts metall medan andra avgränsar sig till specifika material.

 

Om du söker efter en kopparåtervinning i Stockholm kan du vända dig till Lantz Metall. De tar emot metallskrot av alla dess slag som sedan säljs vidare till en tredje part som använder det för att producera nya produkter.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”