2018-05-03

Järnskrotsåtervinning när du behöver det som mest

Har du renoverat om där hemma eller behöver ditt företag göra sig av med gammalt järn och metall? Då är den bästa lösningen att lämna in avfallet hos en återvinningsfirma, både för miljön och plånbokens skull. Att du återvinner din metall- och järnskrot hjälper nämligen till att bevara jordens naturresurser och när du lämnar in den till en miljömedveten återvinningsfirma får du dessutom betalt för det.

Den gamla skroten blir då återvunnen och bearbetad för att sedan kunna framställas som nytt material till stål- och metallverk. Då skapas ett oändligt kretslopp som är otroligt viktigt för att ta hand om miljön i dagens konsumtionssamhälle. Genom att sälja ditt järnskrot får du några extra kronor i plånboken samtidigt som du blir en riktig miljöhjälte. Rakt igenom positivt alltså!  

 

När du lämnar ditt metallskrot hos en återvinningsfirma blir miljöeffekten liten. Ett ton återvunnet järn motsvarar ungefär en minskning på 1 ton koldioxid än om den skulle ha framställts på nytt via malm. Tittar du på aluminium hjälper du till att spara cirka 95 % av den energi som hade förbrukats vid framställning av nytt material genom att istället gå till återvinningen.  

 

Bevara jordens resurser och återvinn järnskrot

 

Nästa gång du har en mängd järn-, metall-, eller kopparskrot liggandes ska alltså det givna valet vara att besöka en återvinningsfirma med miljötänk. Låt skräpet göra nytta och spara energi genom att ta del av det oändliga kretsloppet. På så sätt hjälper du även till att ge de kommande generationerna en möjlighet att växa upp på en jord där miljön fortfarande är hälsosam och fungerande. Väljer du en professionell återvinningsfirma tar de emot alla typer av järn och metaller och kan också hjälpa dig med ditt elektronikavfall.

 

När elektronik ska återvinnas måste det genomgå en process som ser olika ut beroende på dess ekonomiska och tekniska förutsättningar, samt de myndighetskrav som finns uppsatta. Detta då det räknas som farligt avfall och måste hanteras på rätt sätt för att göra så liten inverkan på miljön som möjligt. Man börjar med att sortera och dela upp materialet för att sedan skicka vidare de färdigsorterade materialslagen till svenska smältverk eller andra behandlingsanläggningar.

 

Återvinn och spara pengar

 

Som tidigare nämnt kan du även tjäna lite pengar på att lämna in ditt skrot. Lantz Metall är en kvalitativ återvinningsfirma med stort miljötänk som köper ditt järnskrot för ett bra pris. De kan erbjuda lösningar för både privatpersoner och företag. Du bestämmer själv om du själv vill komma med ditt skrot för att låta det bearbetas och återvinnas, eller om du vill att det blir upphämtat av deras personal. Genom att vara små och personliga kan de erbjuda skräddarsydda lösningar för att passa de individuella behoven. Att skrota gammal metall och järn ska inte vara något jobbigt och onödigt ont, det ska kännas bra! Har du inte tid att själv hyra transportmedel eller lämna över ditt järnskrot kan du alltså låta dem sköta hela processen. Dessutom får du betalt som tack för att du hjälper till att spara på vår jords resurser. En bra lösning för båda parter helt enkelt!

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”