2021-09-15

Höststäda garaget och sälj skrot till en återvinningscentral i Borlänge

När sommaren är slut brukar pengarna på kontot också vara det. Förråd och garage tenderar att vara nära bristningsgränsen. Först på hösten inser du hur mycket du samlat på dig efter alla loppis-turer runt i Dalarna eller när du renoverat villan eller sommarstugan. Det är dags för en höststädning! En städning som både kan ge extra klirr i kassan och positiva effekter på miljön om du säljer metall till en återvinningscentral i Borlänge.

Så här säljer du skrot till en återvinningsstation i Borlänge

Att gamla kläder eller möbler går att sälja vidare på sajter som Blocket och Tradera, vet de allra flesta. Få privatpersoner vet dock om att det går att tjäna pengar på att sälja olika typer av skrot till en återvinningscentral i exempelvis Borlänge eller Vansbro. 

Det finns olika sätt att sälja skrot. Ett sätt är att samla ihop ditt metallskräp och köra det till vår återvinningsstation i Borlänge där det vägs in och du får ersättning. Ett annat sätt är att kontakta oss för att få hjälp med transport. Vid exempelvis en omfattande renovering blir det snabbt mycket metallskrot och då är det smidigt att låta någon annan köra allt skräp till en återvinningscentral i Borlänge

Några exempel på material och saker som du kan tjäna pengar på

Du har säkert hör det engelska talesättet “one man’s trash is another man’s treasure”. Talesättet stämmer väl in på att sälja skrot till vår återvinningscentral i Borlänge. Ditt skräp kommer till nytta för någon annan och du får betalt för det. Här är exempel på olika typer av skrot som du kan tjäna pengar på:

  • Koppar är en eftertraktad metall eftersom den har en mycket bra ledningsförmåga. Det har lett till att priset på koppar har skjutit i höjden och att metallen har ett relativt högt kilopris. Koppar finns i elektronikprodukter som exempelvis mobiler och datorer, men också i rörledningar och takrännor. Har du gamla trasiga kopparkastruller hemma kan det också vara en god idé att sälja dem till vår återvinningscentral i Borlänge.
  • Mässing är en metall som är relativt enkel att separera från andra material och det gör den väldigt smidig att återvinna. Mässing används ofta till dörrhandtag, ljusstakar, rör och olika slags armaturer.
  • Järnskrot är en av de viktigaste metallerna som finns på vår planet och just metall går i princip att återvinna hur många gånger som helst utan att det förlorar i kvalitet. Uttjänta verktyg, bildelar och plåt är exempel på järnskrot som går att lämna in till återvinning.
  • Blybatterier. Om du behöver skrota en gammal bil eller håller på att renovera din bil inför nästa cruising i Rättvik är det en god idé att titta efter om bilen har blybatteri. Ett bilbatteri av bly kan lämnas in till Lantz Metalls återvinningsstation i Borlänge där du får pengar för ditt gamla bilbatteri. 

Lantz Metall köper ditt skrot

Lantz Metall har funnits sedan slutet av 90-talet och erbjuder smidiga lösningar för att hämta, transportera och återvinna förbrukade produkter. Vi har en återvinningscentral i Borlänge, Vansbro och på andra platser i Sverige. Lantz Metall uppfyller de strängaste miljökraven och priserna vi betalar för ditt skrot är baserade på världsmarknadens priser. 

 

Välkommen till vår återvinningsstation i Borlänge!