2019-02-28

Fördelar med att ta hjälp av en återvinningsstation i Borlänge för dig som privatperson eller företag

Om du som privatperson eller företagare sitter på avfall eller skrot som du vill ska tas om hand på rätt sätt är det ett bra val att lämna in det på återvinning. Bor du i Borlänge finns vår Lantz Järn & Metalls professionella återvinningsanläggning i närheten dit du både kan ta skrotet själv eller låta oss hämta upp det mot en kostnad. Genom återvinning i Borlänge kan du göra nytta för både miljön och plånboken, fortsätt läsa för att ta reda på mer.

Vad är en återvinningsstation?

Först och främst är det viktigt att veta vad en återvinningsstation faktiskt är. Det är en plats där du kan lämna in skrot och avfall såsom metall, trä, kablage, elektronik och kompost och vara säker på att det tas om hand på ett effektivt och miljövänligt sätt. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar när det kommer till återvinning för att sätta så liten press på miljön som möjligt.

Vilka tjänster erbjuds på en återvinningsstation i Borlänge?

Vår återvinningscentral kan, utöver hantering och bearbetning av skrot, även erbjuda tjänster som transport, utplacering av containers och kärl samt hjälp med att ta hand om material som uppstår efter exempelvis ett rivningsprojekt. Oavsett om du väljer återvinning i Borlänge, Norrköping eller Nacka kan du vara säker på att ditt material behandlas korrekt och till slut hamnar hos en tredje part för tillverkning av nya produkter.

Olika delar av en återvinningsanläggning

När ditt använda material lämnas in för vår återvinning i Borlänge kommer det att hamna på olika platser och genomgå olika processer beroende på skick och typ av material. Nedan beskrivs några av de olika delarna av en återvinningsanläggning.

Återanvändning av produkter

Många anläggningar erbjuder en plats där du har chans att lämna in gamla produkter, men som fortfarande går att återanvända. Kanske innehåller den någon del som kan säljas vidare eller användas vid reparation av en trasig produkt? Återanvändning är lika viktigt som återvinning för en hållbar framtid.

Plats för komposterbart avfall

Vår återvinning i Borlänge kommer med många fördelar och där har du också möjlighet att lämna in grönt avfall för kompostering. Efter vårstädningen på tomten eller om du sågat ner ett stort träd är det en bra plats att lämna av det naturliga avfall du inte har användning av.

Sortering

De produkter eller det material som inte kan återanvändas måste lämnas in på stationens fragmenteringsanläggningar för sortering. Detta för att separera de olika materialen från varandra och på så sätt säkerställa att återvinningen blir så miljövänlig och effektiv som möjligt. På vår Elektronikåtervinning i Sollentuna delas till exempel det elektroniska avfallet upp efter olika material innan det skickas vidare till nästa station.

Hantering och bearbetning

Under förbehandlingsprocessen är det också viktigt att avfallet hanteras på rätt sätt och att hälsofarliga material och ämnen avlägsnas innan det förädlas.

Förädling

Det sista steget i återvinningsprocessen är att avfallet skickas till stationen för förädling. Helt enkelt där materialet förvandlas till råvara på nytt för att kunna användas i nya produkter. På så sätt slipper man utvinna nya råvaror och sätta press på naturens ändliga resurser.

Återvinning i Borlänge och dess öppettider

Förhoppningsvis har du förstått vikten av att lämna in ditt förbrukade avfall hos oss för återvinning i Borlänge. Förutom att du gör en god sak för miljön kommer du dessutom att få betalt för det metallskrot, elavfall eller kablage du lämnar in. Bra för både plånbok och miljö helt enkelt!

Återvinning Borlänge Öppettider:

Måndag – Fredag: 07.00 – 16.00

Lunch: 12:00 – 13:00

Lördag – Söndag: Stängt

Dag före helgdag: 07.00 – 12.00