2021-02-01

Hur får jag bästa skrotpris för mitt aluminium 2023?

Aluminium är en av de mest användbara metallerna. Av denna anledning är det också en av de mest återvunna metallerna i hela världen. Lantz Järn & Metall erbjuder marknadsmässigtt och rättvist skrotpris på aluminium hos alla våra återvinningscentraler i Sverige. Vi köper alla typer av aluminiumskrot oavsett kvalitet och kvantitet, och vi kan garantera att det återvinns korrekt.

Varför är det viktigt att återvinna aluminium?

Aluminium kan återvinnas oändligt. Det kan smältas ned och formas om utan att tappa i kvalitet, och processen går att repetera om och om igen. Att återvinna aluminium sparar omkring 95% av energin som går åt till att tillverka metall från råmaterial.

Förutom stora energibesparingar så sparar återvinning av aluminium omkring 95% av utsläppet av växthusgaser i jämförelse med att tillverka det av nytt råmaterial. Att återvinna 1 ton aluminium sparar omkring 9 ton CO2-utsläpp. När man tänker på att 1 ton CO2 motsvarar att en bil kört ungefär 4 500 kilometer så blir det tydligt hur viktigt det är att återvinna aluminium.

En majoritet av alla läsk- och ölburkar är tillverkade av aluminium i Sverige, men det finns många fler aluminiumförpackning än bara burkar. Räkna med alla sprayburkar, förpackningar och kapsyler på marknaden och du kommer snabbt inse hur många ton aluminium som kan återvinnas.

Vad för typer av aluminium köper Lantz Järn & Metall?

Vi köper bland annat följande typer av aluminium, men är inte begränsade till:

 • aluminiumtråd
 • fordonsdelar
 • aluminiumhjul
 • takpaneler, fönsterkarmar, fönsterluckor, plätering
 • trädgårdsmöbler, sportutrustning
 • aluminiumburkar såsom konserver eller läskburkar
 • köksutrustning av aluminium.

Hur får jag som mest betalt för mitt aluminium?

 • Med dessa tips kan du säkerställa att du får bästa möjliga aluminiumpris:
  Ta bort alla typer av tillhörande delar av andra metaller eller icke-metaller. Detta inkluderar skruvar, muttrar, plasthöljen och allt annat som inte är av aluminium.
 • Separera målade, lätta aluminiummaterial från rena, tunga aluminiumprodukter. Du får ett högre aluminiumpris per kilo för komponenter av tungt aluminium i jämförelse med lätt aluminium.
 • Separera produkter av smidesjärn från smutsiga material av aluminium som transistorer, cylinderhuvuden och andra motordelar. Som tidigare nämnt så är aluminiumskrotpris baserat på dess kvalitetsgrad.
 • Om dina motordelar eller annan produkt av aluminium innehåller någon typ av vätska, se till att avlägsna den innan du säljer den för återvinning.

Om du inte har kunskapen, tiden eller intresset av detta kan du lämna in ditt aluminium som det är till oss på Lantz Järn & Metall så hjälper vi till att separera och återvinna det på rätt sätt.

Sälj aluminium som privatperson

Vill du sälja aluminium som privatperson är du välkommen att lämna ditt aluminiumskrot på en av våra anläggningar eller kontakta oss för upphämtning av ditt skrot. Du får betalt enligt de priser som råder på världsmarknaden och får pengarna insatta på kontot när vi har undersökt mängden och kvaliteten på skrotet som du sålt.

Att sälja aluminium som företag

Som företagare är du självklart också välkommen att lämna aluminiumskrot på någon av våra anläggningar, men troligtvis har du en större mängd aluminium att sälja och då är det oftast mer smidigt att hyra en container eller beställa upphämtning.

Sälj ditt aluminium för återvinning hos Lantz Järn & Metall

Vi köper aluminium av alla mängder och kvalitet och ger dig ett fördelaktig och rättvist aluminiumpris. Notera att våra aluminiumpriser kan variera från dag till dag, vecka till vecka, månad till månad då det baseras på det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Om du vill har ett aktuellt aluminiumpris råder vi dig att kontakta oss direkt så berättar vi mer.

Besök en av våra återvinningscentraler idag eller beställ transport. Sälj ditt aluminium idag och få betalt för att göra en miljöinsats.FAQ

Kan man sälja aluminium?
Ja. Lämna metallen på vår anläggning eller boka upphämtning så hämtar vi din aluminium och betalar dig enligt marknadsmässiga priser.

Vad får man för 1 kg aluminium?
Priset på aluminium ändras från dag till dag beroende på priserna på världsmarknaden. Kontakta oss för att få veta hur mycket du kan få för att sälja aluminium idag.

Kan man slänga aluminium i metall?
Ja, du kan slänga aluminium i behållaren för metall. Om du har mycket aluminium kan det löna sig att sälja det till en skrothandlare som Lantz Metall och få ett bra och rättvist skrotpris på aluminum.