Aluminium priser – Vi köper ditt skrot

Aluminium är en av de mest användbara metallerna inom både det kommersiella och vid privat bruk. Av denna anledning är det också en av de mest återvunna metallerna i hela världen. Lantz Järn & Metall erbjuder marknadskraftiga och rättvisa aluminium priser på alla våra återvinningscentraler i Sverige. Vi köper alla typer av aluminiumskrot oavsett kvalitet och kvantitet där vi garantera att det återvinns korrekt.

Vad för typer av aluminium köper Lantz Järn & Metall?

Vi köper bland annat följande typer av aluminium, men är inte begränsade till:

 • Aluminiumtråd
 • Fordonsdelar
 • Aluminiumhjul
 • Takpaneler, fönsterkarmar, fönsterluckor, plätering
 • Trädgårdsmöbler, sportutrustning
 • Aluminiumburkar såsom konserver eller läskburk
 • Köksutrustning av aluminium

Hur får jag som mest betalt för mitt aluminium?

Med dessa tips kan du säkerställa att du får bästa möjliga aluminiumpris:

 • Ta bort alla typer av tillhörande delar av andra metaller eller icke-metaller. Detta inkluderar skruvar, muttrar, plasthöljen och allt annat som inte är av aluminium.
 • Separera målade, lätta aluminiummaterial från rena, tunga aluminiumprodukter. Du får ett högre aluminium skrotpris per kilo för komponenter av tungt aluminium i jämförelse med lätt aluminium.
 • Separera produkter av smidesjärn från smutsiga material av aluminium som transistorer, cylinderhuvuden och andra motordelar. Som tidigare nämnt så är aluminiumpriser baserat på dess kvalitetsgrad.
 • Om dina motordelar eller annan produkt av aluminium innehåller någon typ av vätska, se till att avlägsna den innan du säljer den för återvinning.

Om du inte har kunskapen, tiden eller intresset av detta kan du lämna in ditt aluminium som det är till oss på Lantz Järn & Metall så hjälper vi till att separera och återvinna det rätt sätt.

Varför är det viktigt att återvinna aluminium?

Aluminium kan återvinnas oändligt. Det kan smältas ned och formas om utan att tappa i kvalitet, och processen går att repetera om och om igen. Att återvinna aluminium spara omkring 95% av energin som går åt att tillverka metall från råmaterial.

Förutom stora energibesparingar så sparar återvinning av aluminium omkring 95% av utsläppet av växthusgaser i jämförelse med att tillverka det av nytt råmaterial. Att återvinna 1 ton aluminium sparar omkring 9 ton CO2-utsläpp. När man tänker på att 1 ton CO2 är ekvivalent till att en bil kört ungefär 4500 kilometer så blir det förhoppningsvis tydligare för hur viktigt det är med att återvinna aluminium.

En majoritet av alla läsk- och ölburkar är tillverkade av aluminium i Sverige, men det finns mycket mer till aluminiumförpackning än bara burkar. Räkna med alla sprayburkar, förpackningar och kapsyler på marknaden och du kommer snabbt inse hur många ton aluminium som kan återvinnas. 

Sälj ditt aluminium för återvinning hos Lantz Järn & Metall

Vi köper aluminium av alla mängder och kvalitet och ger dig ett fördelaktig och rättvist aluminiumpris. Notera att våra aluminiumpriser kan variera från dag till dag, vecka till vecka, månad till månad då det baseras på det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Om du vill har ett aktuellt aluminiumpris råder vi dig att kontakta oss direkt så berättar vi mer.

Besök en av våra återvinningscentraler idag eller beställ transport. Sälj ditt aluminium idag och få betalt för att göra en miljöinsats.

x OK