2019-08-19

Allt du behöver veta om återvinning i Osby

På återvinningscentralen kan du lämna in skrot och avfall som förbrukats på företaget och som nu inte längre kan användas inom verksamheten. Detta kan vara bra för företaget, då man frigör yta och samtidigt kan tjäna pengar på det avfall som kan återanvändas i nya sammanhang. Till exempel kan elektroniska komponenter och järnskrot omvandlas till viktiga nya delar i nya produkter. Du och företaget kan genom att vända er till en central för återvinning i Osby bidra till en bättre miljö där vi inte utarmar jordens resurser, utan återanvänder det vi redan har. Kontakta Lantz Järn & Metall så hjälper vi dig komma igång med din återvinning.

Typer av avfall du kan lämna in till återvinning i Osby

Det finns flera typer av avfall som du kan lämna in för återvinning på centralen i Osby. De listas här nedan med förklaringar på vad som är vad.

  • Farligt avfall Farligt avfall innebär sopor och liknande som kan skada miljön och människor om de hamnar på fel ställe. Det är ytterst viktigt att den här typen av sopor tas om hand på rätt sätt. Allt som kan vara giftigt, frätande, smittförande, brandfarligt, cancerframkallande och i allmänhet miljöfarligt räknas som farligt avfall. Det kan till exempel röra sig om färg, växtskyddsmedel, kemikalier och liknande.
  • Grovsopor – Grovsopor kan även kallas skrymmande avfall, och betyder i princip allt som är otympligt, stor och krångligt. Det kan röra sig om möbler, större metallskrot, verktyg, cyklar, fordon och hushållsgeråd. Tänk dock på att det inte ska finnas elektroniska komponenter bland dessa sopor för att de ska sorteras just som grovsopor, annars hör de nämligen hemma i nästa kategori.
  • Elektroniskt avfall Elektroniskt avfall är egentligen elektronik som inte används längre. Detta kan innebära att elektroniken inte fungerar, men det kan också innebära att den faktiskt fungerar men inte används av någon anledning (en VHS-videospelare och en kassettbandspelare till exempel). Idag använder vi stora mängder elektronik i hela samhället, allt från mobiltelefoner till datorer och spisar. Det är därför viktigt att elektroniskt avfall får återvinnas och därmed komma till nytta igen, och mycket av det elektroniska avfallet kan återanvändas i nya produkter. På så sätt kan vi minska vår påverkan på naturen och miljön.
  • Trädgårdsavfall Trädgårdsavfall är kort och gott komposterbart avfall, till exempel grenar, löv, buskar, gräs, och andra växter. Om man inte har tid, plats eller ork att skaffa en egen kompost, kan man lämna in trädgårdsavfall till en återvinningscentral så kan avfallet bli ny matjord eller användas på andra smarta sätt.

Hitta en återvinningscentral i Osby med omgivningar

I Osby finns en central för återvinning som är 50 000 kvm stor, och som har kapacitet att ta emot stora mängder avfall och skrot. Centralen jobbar mycket med stora och små industrier, och kan även erbjuda rikstäckande helhetslösningar. Intressant information för de lite större företagen kan vara att det går att leverera skrot och avfall till anläggningen både med lastbil och via järnväg.

Vilka är öppettiderna för återvinning i Osby?

Om du letar efter återvinning i Osby är öppettider för centralen såklart viktiga, så att du vet när du kan komma dit med avfallet. Ett tips i sammanhanget är dock att återvinningscentralen i Osby har en hämtningstjänst, vilket gör att du inte ens behöver bry dig om öppettiderna – du avtalar helt enkelt när ditt skrot och avfall ska bli hämtat, och så kommer en upphämtningsbil och avlägsnar det. På så sätt kan du lugnt fortsätta med kärnverksamheten i företaget. Du behöver inte ödsla dyrbar tid på att lämna skrot, och du behöver inte anpassa dig efter några öppettider. För mer information om hämtningstjänsten och öppettiderna, kolla in VÅRA ANLÄGGNINGAR.