2016-03-07

Återvinning av kablar

Förr i tiden brände man i princip all typ av avfall för att göra sig av med det. Men idag vet vi att en del material inte bör brännas eftersom att de kan avge gifter som är skadliga för vår miljö. Lösningen har i många fall varit återvinning. Idag kan du återvinna nästan alla material, antingen själv på en återvinningsstation eller genom en återvinningscentral. Lantz Metall tar emot material som metallskrot och elektroniskt avfall. Till dem kan du vända dig för kabelåtervinning.

 

Nästan alla har vi genom åren lyckats samla på oss en hel del skrot som vi inte riktigt vet vad vi ska göra av. I takt med att tekniken utvecklas byter vi ut våra gamla tv-apparater, stereoanläggningar och datorer. Resultatet blir ofta att skrothögarna i garaget eller i skrubben växer utan att någon riktigt orkar ta tag i det. Den här typen av skräp kallas elektroniskt avfall, och bör inte slängas i de vanliga hushållssoporna eftersom att det kan vara mycket skadligt för miljön. Avfallet ska istället lämnas in hos en kabelåtervinning.

 

Vänder du dig till en svensk kabelåtervinning som Lantz Metall kan du vara säker på att avfallet tas hand om på ett ansvarsfullt sätt. Hos Lantz återvinns inlämnat material för att sedan säljas vidare till tillverkningsindustrin för att tillverka nya produkter. På så sätt minskar de utsläpp som framställning av nya material ofta kan innebära.

 

Förutom att du gör en insats för miljön genom att återvinna, kan du dessutom tjäna en hel del pengar på det. En del material, som till exempel de koppartrådar som finns inuti kablar och sladdar, kan vara mycket värdefulla. När du säljer dina gamla kablar till återvinningen separeras och vägs de olika materialen, och du får sedan betalt.

 

Lantz Metall är ett återvinningsföretag i Stockholm, Norrköping, Borlänge, Tierp och Sollentuna. Förutom elektroniskt avfall, tar de även emot metallskrot som bland annat koppar, järn, rostfritt stål, bly och mässing. Om du har svårt att transportera avfallet på egen hand kan de även erbjuda upphämtning från din dörr.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”