2019-09-27

Allt du behöver veta om återvinning i Vansbro

För dig som bor i Dalarna eller ofta befinner dig i närheten av Vansbro finns möjligheten att lämna in gammal metallskrot, elektronik och till och med bilar på en välrenommerad och seriös återvinningscentral. Det är ett bra sätt att säkerställa att ditt avfall tas om hand på rätt sätt och att skroten återvinns och kan återanvändas i tillverkningen av nya produkter. Något som är otroligt viktigt för både människa, djur och natur och för att vi ska kunna lämna över vår planet till kommande generationer i ett så bra skick som möjligt.

Behöver du därför återvinna bilbatterier, järn-, metall- eller elskrot, bilbatterier eller kanske till och med skrota din bil finns en miljöcertifierad anläggning för återvinning tillgänglig i Vansbro, både för företag och privatpersoner. Du gör inte bara en bra sak för miljön, utan får också betalt för ditt järn- och metallskrot enligt de metallpriser som råder för stunden. Läs vidare för att ta reda på mer!

Vilka tjänster finns tillgängliga för återvinning i Vansbro?

Oavsett om du som privatperson samlat på dig gammal elektronik eller metallskrot eller om ditt företag behöver bli av med större mängder mässing kan ett företag som sysslar med återvinning i Vansbro hjälpa dig. De erbjuder en mängd tidseffektivt tjänster för återvinning i Vansbro där du själv väljer om du vill besöka den miljöcertifierade återvinningsanläggningen eller om du vill ta hjälp av deras transporttjänst för smidig upphämtning av skroten. Det sistnämnda är ett riktigt bra alternativ för dig som har ett fullspäckat schema och som letar efter en tidseffektiv återvinningsprocess.

Utöver att du kan lämna in blyskrot, elavfall, stålskrot, mässingskrot, järnskrot, bilbatterier och farliga ämnen för återvinning i Vansbro har du även möjlighet att skrota din gamla bil. Perfekt för dig som har en gammal kärra ståendes som inte går att sälja, men som du vill vara säker på tas om hand på rätt sätt så att farliga ämnen och material inte hamnar ute i naturen. Centralen för återvinning i Vansbro kommer då ta till vara på de delar som fortfarande kan användas och sortera ut det material som kan bearbetas för att användas vid tillverkningen av nya produkter. Även här har du möjlighet att få betalt för skroten enligt de metallpriser som råder för tillfället.

Hitta en central för återvinning i Vansbro

Så om du är ute efter en anläggning i närheten av Vansbro kommun för återvinning av metall, elavfall, bilbatterier eller farliga ämnen är det till Verkstadsvägen 1 du ska bege dig. Eller varför inte låta företaget hämta upp ditt skrot och avfall för att göra processen ännu enklare och lägga din tid på något annat? Tillsammans bidrar ni till ett naturligt kretslopp där redan utvunna material får chans att återanvändas i nya produkter. Glöm heller inte att du kan få betalt för ditt skrot, så se till att samla ihop all metall och elektronik du kan hitta för lite extra klirr i plånboken.

Anläggningen för återvinning i Vansbro erbjuder följande öppettider:

Måndag – fredag: 07.00 – 16.00

Lördag – söndag: Stängt

Genom att alla tar sitt ansvar när det kommer till återvinning av avfall och skrot sätts det inte lika stor press på naturens ändliga resurser. Detta samtidigt som en miljövänlig och effektiv återvinning bidrar till en betydligt lägre energiåtgång och ger möjlighet för företag att använda sig av återvunna råvaror vid tillverkningen av nya produkter. En win-win-situation för alla helt enkelt!