2018-05-31

Varför det är viktigt att tänka på elektronikåtervinning

Om vi vill lämna efter oss en hel och ren planet till våra kommande generationer gäller det att vi återvinner det vi förbrukar. Det är ett bra sätt att hjälpa miljön då man på så sätt kan ta tillvara på de material som återvinns och sedan göra nya produkter utav dem. Återvinning ska vara en självklarhet i varje hem, och det gäller inte bara kartonger, glas och konserver från matvaror, utan allt som du inte har användning av längre. Elektronikåtervinning är till exempel otroligt viktigt då de flesta tekniska prylar består av material som är skadliga för miljön. Tas de om hand på rätt sätt kommer du göra något bra för planeten samtidigt som din förbrukade apparat kan förvandlas till något annat.

Elektronikåtervinning – bra för både miljön och plånboken

När du precis införskaffat en ny dator eller tv står du antagligen inför frågan om vad du ska göra med din gamla modell. För många kan det kännas smidigt att bara kasta telefonen i soptunnan tillsammans med allt annat skåp, men det är det absolut sista du ska göra. Dina elektronikprylar innehåller nämligen en mängd giftiga och skadliga ämnen som absolut inte får hamna ute i naturen. Till exempel arsenik, kadmium eller bly. Skulle dessa läcka ut i ekosystemet kan de göra stor skada på både djur- och naturliv. Förutom att det är bra för miljön att återvinna din elektronik kan du även få en slant för det. Ta hjälp av ett professionellt företag som kan hjälpa dig att återvinna din metallskrot och ta hand om den på rätt sätt. Lantz har elektronikåtervinning i Sollentuna där de tar hand om och återvinner elektronikskrot. Du väljer själv om du vill komma till anläggningen och lämna in materialet eller få det hämtat för smidig bortforsling. På deras elektronikåtervinning i Stockholm vägs och separeras sedan de olika materialen innan de säljs vidare enligt EU:s krav på återvinning av elektronikmaterial. När detta är klart får du betalt enligt gällande kilopris för materialet.

Praktisk elektronikåtervinning i Sollentuna

Förutom att hjälpa dig att hantera elektronikskrot kan Lantz Metall även ta hand om metaller så som järn, koppar, mässing eller rostfritt stål. De har även möjlighet att återvinna ditt kabelskrot, både för privatpersoner och företag. Elektronikåtervinning och återvinning av miljöfarligt skrot är både smidigt och smart och samtidigt en god gärning för miljön. Skulle du behöva hjälp med mycket material som är väldigt skadligt för miljön kommer de behöva behandlas extra varsamt och då kan det behöva tas ut en avgift för detta.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”