Mässingsskrot

Återvinning mässingsskrot kan hjälpa oss att värna om miljön

Ur ditt gamla mässingsskrot kan vi återvinna mässingen och sälja den vidare så att den kan användas igen – ett cirkulärt sätt att använda våra resurser som gynnar både planeten och dig! För när du lämnar in dina gamla mässingsaker till oss, så får du betalt i kilopris, till skillnad från hur det är när du åker till soptippen eller till återvinningscentralen få du kasta av det gratis. På så sätt kan du få pengar för att återvinna dina produkter – nästan som om det fanns en pant på dem som du får tillbaka när du använt dem.

Just återvinning av mässingskrot är hyfsat enkel att genomföra för oss, eftersom mässing är en metall som är lätt att separera från övriga komponenter. Hos oss kan för övrigt både företag och privatpersoner lämna in sitt metallskrot, vilket inte alltid är fallet hos alla återvinningsföretag. Vi ser det som att många bäckar små bildar en stor å och återvinning av metallskrot är viktigt både för företag och vanligt folk.

Återvinning metallskrot – lämna in dina gamla saker och tjäna pengar på det

När du vill lämna in ditt mässingsskrot till oss, så kan du välja mellan att komma till någon av våra återvinningscentraler för återvinning av skrot, eller så kan du höra av dig till oss och meddela att du vill att vi kommer och hämtar upp det. Kanske vill du inte bara sälja mässingsskrot, utan även sälja metallskrot av annan sort, och då kan det vara smidigt att få sakerna upphämtade.

Vi tar ut en transportavgift för detta, och när vi har separerat mässingen och andra metaller samt elektroniska komponenter från sakerna och vägt detta, meddelar vi dig ett kilopris för ditt metallskrot, som du sedan får betalt av oss. Allt som lämnas in till oss hanteras enligt EU:s och Sveriges lagstiftning och förordningar för hur miljöfarligt skrot ska hanteras, och därmed blir detta ett miljövänligt men även plånboksvänligt sätt att bli av med sitt skrot.

Ta hjälp av Lantz Järn & Metall för att sälja ditt mässingsskrot till ett bra pris

Låt inte dina gamla saker eller metallskrot ligga och skräpa, utan besök någon av våra anläggningar runt om i landet för att sälja ditt mässingsskrot till ett bra pris. På så sätt är du med och främjar det naturliga kretsloppet och återanvändningen av material, samtidigt som du fyller på den egna plånboken. Vad ditt mässingsskrot ligger på i pris för tillfället beror på marknaden och också vilket skick du lämnar det i, så ta kontakt med oss eller ta dig till våra återvinningsanläggningar för att ta reda på mer. Vi ser fram emot att ta hand om ditt mässingsskrot och erbjuda ett pris som står sig starkt mot våra konkurrenter – välkommen!

FRÅGOR OCH SVAR

Först sorteras mässingsskrotet i olika kvaliteter, det bearbetas (förädlas) vid behov och säljs sedan antingen vidare till en materialåtervinnare som förädlar mässingen ytterligare eller direkt till smältverk för att smältas ned och användas för att skapa nya produkter.

Att sälja ditt mässingsskrot för återvinning är först och främst en bra insats för miljön där mässingen kan återanvändas gång på gång för att skapa nya produkter. Som en belöning för din miljöinsats erbjuder vi alltid en ersättning baserat på kilovikt och kvalitetsnivå.

 

Undrar du var priset på mässingsskrot är? Då behöver du kontakta Lantz Järn & Metall direkt. Vårt pris på mässingsskrot baseras nämligen på det rådande priset på världsmarknaden, beroende på att priset i många fall varierar från dag till dag.

Alla våra priser för metallskrot som mässing baseras på det rådande priset på världsmarknaden enligt London Metal Exchange. Det påverkas även av mängden mässing du väljer att sälja, och kvaliteten av det.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   x OK
   Hoppa till verktygsfältet