Kabelskrot Återvinning

Återvinning av kabelskrot kan ge dig extra klirr i kassan

För företag är det kanske inte jätteförvånande att höra att man kan tjäna pengar på återvinning av kabelskrot, men för privatpersoner kan det vara något av en uppenbarelse. För faktum är att de där gamla kablarna som legat i förrådet i tio år faktiskt kan ge klirr i kassan.

I dagens samhälle, där det är ont om resurser och där vi blir allt mer miljömedvetna och bättre på att återvinna, kan även privatpersoner sälja kabelskrot till företag som Lantz.

Det är inte alla återvinningsföretag som även vänder sig till privatpersoner, men vi på Lantz Metall tycker att alla ska få tjäna pengar på att göra miljön en tjänst. Därför tar vi emot bland annat kabelskrot och metallskrot från alla som kommer in till oss med det, eller från alla som ber oss komma och hämta skrotet.

Boka transport av ditt gods

Om du inte har möjlighet att lämna ditt skrot på en av våra anläggningar, men inte heller har tid att ringa transportfirmor för att jämföra priser, så kan du boka upphämtning av ditt skrot. Antingen kör vi ut till dig för att hämta upp skrotet direkt eller så lämnar vi en container hos dig där du kan slänga allt skrot så hämtar vi upp containern vid ett annat tillfälle.

När vi hämtat skrotet och fastställt den totala vikten och kvaliteten på avfallet så bestäms ersättningsnivån för skrotet och du får betalt för avfallet.

Läs mer om kostnaden för att beställa transport och möjligheten att låna container eller flak.

Sälja kabelskrot är enkelt både för privatpersoner och företag

Affärsidéen är egentligen enkel. Du har kabelskrot hemma eller på företaget som du behöver bli av med och som du gärna ser att du tjänar pengar på. Då hör du av dig till oss på Lantz Metall och helst direkt till vår anläggning i Sollentuna där skrotet blir processat. Vi bearbetar även kabelskrot som kommer från andra länder eftersom de klassar kabel som farligt avfall. Kabelskrot genomgår därför en egen återvinningsprocess. Sedan säljer vi de olika förädlade kvaliteterna vidare till smältverk.

Samma sak gäller om du vill sälja metallskrot till oss. Ta då kontakt med någon av våra anläggningar för skrotåtervinning, förslagsvis den som ligger närmast. Antingen lämnar du in skrotet själv eller så kommer vi och hämtar upp det.

Vi tar hand om ditt kabelskrot i Stockholm

Vi erbjuder återvinning på flera platser runt om i landet, men det är vår anläggning i Sollentuna som tar hand om ditt kabelskrot i Stockholm. Här sorteras och bearbetas materialet för att kunna återvinnas på ett miljövänligt sätt. I anslutning till denna fastighet ligger även Lantz Elektronikåtervinning AB i Sollentuna som tillhandahåller tjänster för återvinning av elavfall. Perfekt för dig som bor eller arbetar i eller närheten av huvudstaden och som behöver bli av med gamla eller trasiga kablar och elektronik!

Vill du veta vad vi återvinner eller vill sälja kabelskrot i Stockholm ー välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer!

FRÅGOR OCH SVAR

Om du lämnar in kabelskrot till oss i Stockholm så sorteras skrotet först efter kvalitet och bearbetas sedan vid behov för att kunna säljas vidare till smältverk och materialåtervinning.

De två främsta anledningar att sälja ditt kabelskrot är:

 • Du får betalt för ditt återvinningsbara kabelskrot/avfall
 • Du bidrar till en bättre miljö där vi kan återanvända råvaror istället för att behöva bryta nya

Kontakta Lantz Järn & Metall direkt för priskoll för kabelskrot. Vi baserar våra priser på världsmarknaden vilket betyder att priset kan fluktuera från dag till dag.

Vårt pris för kabelskrot baseras på det rådande priset på världsmarknaden där vi följer priserna enligt London Metal Exchange. Priset baseras även på mängden kabelskrot du säljer och skrotets kvalitet.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   x OK
   Hoppa till verktygsfältet