Återvinning Järnskrot

Visste du att det finns mängder med hushållsprodukter där det kan finnas järnskrot att återvinna och som man kan sälja till ett återvinningsföretag? Som privatperson känner man ofta till att det finns en återvinningscentral där man kan lämna in sitt skrot, men det är färre som känner till att det just finns möjlighet till att sälja järnskrot och det på ett smidigt sätt. Järn är dessutom en av de viktigaste metallerna vi har på vår jord, och används i allt från verktyg till bilar och plåt. Därför är det viktigt att järnet återanvänds till nya produkter, istället för att ligga och skräpa i förråd och liknande.

På Lantz tar vi emot järnskrot från både privatpersoner och företag, vilket i praktiken innebär allt från uttjänta verktyg till sanerade bilar och industriskräp. På så sätt kan både privatpersoner och företag vinna på att återvinna sitt skrot. Det blir nästan som att panta flaskor och burkar – du ”får tillbaka” en del av de pengar du en gång betalade för produkten, eftersom du återvinner den.

Lantz Metall kan erbjuda flera tjänster inom kopparskrot återvinning

Lantz jobbar med skrot återvinning av en mängd metaller, däribland järn, våra tjänster inom återvinning av järnskrot är väldigt flexibla. Grunden är att när du vill sälja järnskrot, så tar vi emot det och betalar dig för det. Men vi jobbar även med att hämta upp skrot från dig eller ditt företag. Det kan innebära allt ifrån upphämtning av verktyg och redskap när ni rensar ut fiskestugan vid sjön, till att vi placerar containrar på er arbetsplats där ni helt enkelt kan slänga järnskrotet och så hämtar vi upp containern när den är full. När skrotet har ankommit till oss så väger vi det och betalar sedan ut en summa till dig som motsvarar kilopriset för järnet.

Vi ser det som viktigt att värna om miljön och vår planets kretslopp, och vill därför göra det så enkelt som möjligt för dig att organisera återvinning av ditt järnskrot.

Besök oss för sälja järnskrot till ett bra pris

Lämna ditt avfall och skrot för återvinning till några av våra anläggningar runt om i landet och gör en god sak för både plånbok och miljö. Förutom att du är med och bidrar till ett naturligt kretslopp och en hållbarare framtid kommer du alltså kunna sälja ditt järnskrot till ett förmånligt pris hos oss. Vi kontrollerar dina använda produkter och ger dig ett prisförslag efter hur stor mängd järn du kommer med och hur marknaden ser ut för tillfället. Hos oss på Lantz är både du som privatperson och företagare välkommen att sälja järnskrot till ett bra pris – vi ser fram emot att hjälpa dig!

FRÅGOR OCH SVAR

Efter vi tagit emot järnskrotet sorteras det i olika kvaliteter, vi bearbetar (förädlar) det vid behov och säljer sedan vidare järnskrotet till smältverk eller materialåtervinnare som kan förädla materialet ytterligare.

Säljer du ditt järnskrot till Lantz Järn & Metall får du betalt för ditt återvinningsbara skrot samtidigt som du gör en insats för miljön.

Hur mycket betalt du får för ditt skrot beror på hur mycket du återvinner samt det dagliga marknadspriset för järn. Kontakta oss för att veta vad du kan få i ersättning för ditt järnskrot.

Vill du veta priset för järnskrot rekommenderar vi dig att kontakta Lantz Järn & Metall direkt. Vi baserar vårt pris för järnskrot på det rådande priset på såväl världsmarknaden som de svenska stålverkens inköpskanal (JBF) vilket betyder att priset skiftar från månad till månad. Priset påverkas även beroende på hur stora volymer du väljer att sälja och i vilken kvalitet järnskrotet är i.

Du kan sälja skrot till oss på Lantz Järn & Metall. Genom att sälja ditt skrot till oss tas material hands om på ett säkertsätt och möjliggör för återanvändning av materialet samtidigt som du tjänar pengar.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   x OK
   Hoppa till verktygsfältet