Återvinning bilbatteri (Bly)

Lantz Järn & Metall erbjuder återvinning av bilbatterier på våra återvinningsanläggningar runt om i Sverige där vi betalar dig för dina gamla blybatterier, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Du kan antingen besöka en av våra återvinningsanläggningar direkt för återvinning av dina batterier eller boka transport där vi kör ut till dig, hämtar upp skrotet och fastställer priset på tjänsten genom att uppskatta tiden det kommer ta att utföra arbetet. Du kan också kontakta oss direkt via telefon eller e-post vid eventuella frågor om vår bilbatteri-återvinning och vilket pris vi betalar för ditt bilbatteri.

Vi återvinner ditt bilbatteri

Är du bilägare eller förfogar du över andra motordrivna fordon? Om så är fallet är du troligtvis familjär med uttrycket blybatteri. Slitage försämrar prestandan av batterier eller kan göra att batteriet slutar fungera helt. När de grundläggande egenskaperna börjar ge vika till följd av slitage eller av andra orsaker är det viktigt att ta signalerna på allvar och byta ut det gamla blybatteriet mot ett nytt.

Många vet inte var de ska göra med sitt gamla blybatteri och väljer därför den enkla och traditionella metoden, dvs. att lämna in batteriet till kommunens återvinningscentral. Men faktum är att det är ett förlegat alternativ. Genom att vända dig till Lantz Metall blir skrotningen och återvinningen av bilbatterier betydligt roligare eftersom du i samband med avlämnandet får ekonomisk ersättning för din goda gärning. Samtidigt kan du vara trygg i att din återvinning av batterier faktiskt bidrar till en bättre miljö.

Visst låter det bra? Att vi har möjlighet att betala dig för ditt skrot beror på att vi efter att godset återvunnits säljer vidare den regenererade råvaran, i detta fall bly, till industrier, stålverk eller järnhandlare vilka i sin tur använder materialet vid tillverkningen av nya produkter.

Fördelar med återvinning av bilbatterier

Lantz Järn & Metalls återvinning av batterier innebär fördelar på tre fronter:

 • Ekonomisk ersättning för privatpersoner och företag för deras batterier samtidigt som de kan vara stolta över att de drar sitt strå till stacken gällande miljöfrågan.
 • Möjligheten för organisationen som köper det återvunna materialet att framställa nya produkter till ett lägre pris, och utan att behöva påfresta miljön i onödan.
 • Vi slipper bryta nya råvaror och ger därmed vår miljö en möjlighet att återhämta sig.

Vår återvinning av batterier

Blybatterier är stora och tunga och sitter i bland annat bilar, båtar och mopeder. Materialet som går att återvinna består av ~85% bly, resterande 15% är batterisyra. Lantz återvinning av batterier ser till att båda återvinns på rätt sätt och återanvänds för att tillverka nya råvaror som används i framställningen av nya produkter. Resten av batterierna återvinner vi som energi, eller tar hand om på ett säkert sätt.

Så återvinns bilbatterier

Blybatteriers avfall har en återvinningsgrad på över 90 procent och för att säkerställa att så stor del av batteriavfallet kan användas till att producera nya bilbatterier krävs en noggrann återvinningsprocess. I det första steget krossas batteriet och de trasiga delarna separeras. Plastbitarna skickas till plaståtervinning, blydelarna rengörs och smälts ner för att sedan bli tackor. Tackorna skickas till bilbatteriproducenter för att användas i nya bilbatterier. Gammal batterisyra kan behandlas för att omvandlas till natriumsulfat som bland annat används i tvättmedelsproduktion.

Bilbatteri-återvinning till bra pris

Vi erbjuder transport av bilbatteri för återvinning till ett bra pris om du inte har möjlighet att ta dig till oss. Om du däremot lämnar av materialet själv vid en av våra återvinningscentraler kostar det ingenting för dig att återvinna, tvärtom󠁟 du får betalt av oss för din goda gärning.

Därför är det viktigt att återvinna bilbatterier

Visste du att bilbatterier räknas som farligt avfall och måste därför hanteras på ett säkert sätt? Bilbatterier innehåller bly, en tungmetall som är giftig redan vid mycket låga doser. Tungmetallen kan skada nervsystemet hos både människor djur vilket kan ge fördröjd utveckling, lägre IQ och beteendestörningar. Bly skadar även de röda blodkropparna vilket kan leda till blodbrist. Foster och små barn är extra känsliga för bly.

Värna om miljön tillsammans med Lantz Järn & Metall

Det spelar ingen roll hur många gamla bilbatterier du behöver återvinna, vartenda litet batteri är en miljöinsats och bidrar till det naturliga kretsloppet som vi på Lantz Järn & Metall underhåller. Besök en av våra återvinningsanläggningar redan idag med dina gamla bil-/blybatterier eller boka transport så hjälper vi dig. För mer information om vad vi återvinner eller våra priser för att återvinna bilbatterier ber vi dig kontakta oss direkt.
KONTAKTA OSS

FRÅGOR OCH SVAR

Ja, du kan lämna in dina blybatterier för återvinning hos Lantz Järn & Metall och få betalt i samband med avlämnandet.

 

Blybatterier går att återvinna precis som vanliga metaller. När du säljer dina blybatterier till Lantz Järn & Metall får du en ekonomisk ersättning, samtidigt som du kan vara stolt över att du drar ditt strå till stacken för miljön.

Vid återvinning av batterier separeras de olika beståndsdelarna: plasten skickas till plaståtervinning, batterisyran omvandlas till exempelvis natriumsulfat som används i bland annat tvättmedel och metallen smälts ner för att sedan bli tackor. Tackorna skickas sedan till bilbatteriproducenter för att användas i tillverkningen av nya bilbatterier.

Faktorerna som påverkar priset för blybatteriskrot inkluderar:

 • hur mycket du säljer
 • vilken kvalitet blyskrotet är av
 • det rådande priset på världsmarknaden.

Uttjänta bilbatterier räknas som farligt avfall och därför är återvinning av ett bilbatteri extra viktig. Batteriet måste lämnas in för återvinning hos ett återvinningsföretag som Lantz Järn & Metall, en av kommunens återvinningsanläggningar eller till en bilverkstad.

Kontakta Lantz Järn & Metall direkt för prisinformation för blybatterier Vi baserar våra priser på det rådande priset på världsmarknaden vilket innebär att priset kan variera från dag till dag.

Faktorerna som påverkar priset för blybatteriskrot inkluderar:

 • Hur mycket du säljer
 • Vilken kvalitet blyskrotet är av
 • Det rådande priset på världsmarknaden

Kontakta Lantz Järn & Metall direkt för prisinformation för blybatterier Vi baserar våra priser på det rådande priset på världsmarknaden vilket innebär att priset kan variera från dag till dag.

Du kan lämna in gamla bilbatterier till Lantz Järn & Metall för att få betalt för den metall som batteriet innehåller. Vi betalar enligt världsmarknadens dagsaktuella priser. Du kan också lämna in batteriet kostnadsfritt till en av kommunens återvinningsanläggningar eller till en bilverkstad i samband med att du byter till ett nytt bilbatteri.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Hitta alla anläggningar här
  KONTAKTA OSS

  Fyll i kontaktformuläret nedan

   ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

   Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
   Lördag – Söndag | STÄNGT

   x OK
   Hoppa till verktygsfältet