KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  Sälja koppar i Västerås

  Koppar är i dagsläget en av de mest eftertraktade metallerna på marknaden och har ett relativt högt kilopris. Det höga kilopriset är på grund av att koppar används i mängder av elektroniska produkter större delen av världens befolkning använder dagligen, bland annat mobiler, surfplattor och datorer. 

  Har du skrot och elektronik liggandes på din bakgård, i ditt förråd eller garage som innehåller koppar? Sälj koppar i Västerås till Lantz Järn & Metall. Det gynnar inte bara din plånbok, utan även vår miljö. 


  Få betalt för din miljöinsats – sälj din koppar i Västerås. Du kan antingen besöka vår återvinningscentral i Västerås direkt eller boka transport så hämtar vi upp skrotet. Vi tar emot kopparprodukter av alla kvaliteter och kvantiteter från privatpersoner såväl som företag.

  Hur mycket säljer koppar för?

  Koppar är som tidigare nämnt i dagsläget en högt eftertraktad metall över hela världen. När du vill sälja koppar i Västerås till Lantz Järn & Metall bestäms priset utifrån tre olika faktorer:

  • Volym
   Priset för när du säljer koppar i Västerås till oss bestäms i kilopris.
  • Kvalitet
   Kvalitet för metaller är synonymt med “renlighet”. Desto renare kopparn är, desto bättre ledningsförmåga – desto bättre ledningsförmåga, desto högre pris. 
  • Världsmarknadens priser
   Priset för koppar kan fluktuera aningen då Lantz Järn & Metall baserar kilopriset på världsmarknadens priser enligt London Metal Exchange – råvarubörsen för metaller. 

  LÄS MER

  Fördelar med att återvinna koppar

  Eftersom koppar är en så eftertraktad resurs är det ett väldigt fördelaktigt material att återvinna och innebär ett flertal fördelar:

  • Miljön
   När koppar bryts, renas och bearbetas uppstår damm och avfallsgaser såsom svaveldioxid som är skadligt för miljön. Även fast de skadliga effekterna minimeras av koppartillverkarna (svaveldioxid används för att tillverka svavelsyra), så resulterar återvinning av koppar i att lite till inga skadliga gaser utsöndras.
  • Energibesparingar
   För att bryta ny koppar krävs det cirka 100GJ/ton. Återvinning av koppar kräver i jämförelse ungefär 10GJ/ton, alltså enbart 10% av processen att bryta ny koppar. Dessa energibesparingar innebär lägre förbrukning av värdefulla resurser som olja, gaser eller kol och minskar koldioxidutsläpp.
  • Bevara kopparmalm
   Idag har enbart ca 12% av all upptäckt koppar brutits. Koppar är huruvida en ändlig resurs vilket gör det extremt viktigt att återvinna inför framtiden.
  • Ekonomi
   Det är billigare att återvinna gammal koppar än att bryta ny. Återvunnen koppar är värd upp till 90% av kostnaden av originalkopparn. Återvinning hjälper till att hålla nere kostnaderna av produkter där koppar används, bland annat för mobiler och datorer.

  Sälj din koppar till Lantz Järn & Metall

  Har du kopparprodukter liggandes i förrådet, garaget eller bakgården? Besök vår återvinningsanläggning i Västerås eller beställ transport idag. Vi ser till att kopparn sorteras och återvinns på rätt sätt som bidrar till ett sundare kretslopp alla gynnas av. Du kan självklart höra av dig till oss om du vill sälja metallskrot av annan sort än just koppar.

  Kontakta oss för att sälja koppar i Västerås.

  LÄS MINDRE

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av förbrukade produkter.

  Återvinning Västerås öppettider

  Måndag – Torsdag kl. 07.00 – 16.00
  Fredag kl. 07.00 – 14.45

  Lunch 12:00 – 13:00

  Lördag och Söndag – Stängt

  Dag före helgdag stänger vi kl. 12.00.

  FRÅGOR OCH SVAR

  Då kan du vara säker på att materialet tas hand om av kvalificerad personal och förädlas enligt praxis.

  Skrotet sorteras och prepareras så det sedan kan skickas till diverse smältverk.

  Ring eller Maila lantz Järn & Metall för dagsfärska priser.

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Västerås stad

  Magnus Nordqvist
  Magnus Nordqvist
  Marknad

  070 623 38 39

  magnus.nordqvist@lantzmetall.se

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet