TIERPS KONSTGJUTERI

Ni smider nya idéer – Vi gjuter dem!

Enligt oss på Tierps konstgjuteri finns det aldrig nog med vackra föremål av gjutjärn i världen. Har ni en idé eller dröm, oavsett hur storslagen eller komplex, så kan Tierps konstgjuteri förverkliga och gjuta den. Tierps Järnbruk konstgjuteri i Sverige hjälper företag och privatpersoner att skapa vackra gjutjärnsdetaljer för både inomhus- och utomhusmiljöer. Allt som behövs är en idé och en skiss.

Vi ger er möjligheten att skapa hållbara vackra miljöer i gjutjärn som framtida generationer kommer att kunna njuta av lika mycket som ni.

Våra kontstgjuteripodukter (Se vår produktkatalog i PDF format)

Tierps konstgjuteri kan tillverka allt från egendesignade gjutjärnshällar för stugan eller det nya köket till skräddarsydda välkomstskyltar som bjuder in till er varma bostad.

Håller ni på att planera för ett projekt eller ett offentligt konstverk? Vårt konstgjuteri i Sverige har gjutit en exakt kopia av en 24-pund kanon i brons från regalskeppet Vasa som idag står på Vasamuseet i Stockholm. Vårt konstgjuteri har även hjälpt till att tillverka ljusskulpturen “Lysande Ekollonen” av konstnären Johan Ferner Ström som pryder Bredäng i Stockholm, vilket vi tycker är ett otroligt häftigt exempel på vad vi kan skapa i vårt konstgjuteri.

Varför Tierps konstgjuteri?

Vi erbjuder en skräddarsydd helhetslösning där vi hjälper er med optimering, hållfastberäkningar och blir den hjälpande hand i olika designfrågor för era idéer. 

Med avancerad CAD-miljö, hög kompetens, erfarenhet av gjutjärn och hantverkskunnande bäddar vi för resultat av hög kvalitet. Vi har jobbat med gjutjärn i 120 år och är ett av få konstgjuterier i Sverige.

LÄS MER

Hur vi arbetar

Vi kan maskinforma gods upp till 100 kg och handforma stora detaljer upp till 2 ton. Detta är arbeten som kräver en gedigen erfarenhet och stort hantverkskunnande för att skapa en vacker produkt. Detta är något vi är mycket stolta över att vi behärskar.

Med ny teknik kan vi på kort tid ta fram modeller baserat på era idéer. Vi skapar avtryck i sand, häller i det flytande järnet som håller ca 1300 grader och låter de sedan sakta få svalna. Precis som vi har gjort i över 100 år.

Svensktillverkade gjutjärnsprodukter av hög kvalitet

Välj originalet och miljökompensera direkt, utan omvägar!

Samtliga gjutjärnsprodukter i vårt utbud är svensktillverkade och vår tillverkning och administration är beläget i Tierp, Norra Uppland – alltid nära er. Vi önskar att alla blir medvetna om att de gör ett bra val för miljön när de väljer att köpa en gjutjärnsprodukt från Tierps konstgjuteri.

Det finns aldrig nog av vackra gjutjärnsföremål ute i världen. Låt oss förverkliga era idéer, berika världen och väcka känslor tillsammans. Vårt konstgjuteri i Tierp finns här för er. Kontakta oss idag.

LÄS MINDRE

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

ÖPPETTIDER

Måndag – Torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 15.00

Lunchstängt: 12.00 – 13.00

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur skapar man vackert konstgjuteri?

Ett vackert konstgjuteri skapas genom erfarenhet kunskap känsla och en bra idé . Kontakta Tierps Järnbruk .

Var kan man skapa ett vackert konstgjuteri?

Ett vackert konstgjuteri skapar vi på Tierps Järnbruk. Kontakta oss.

VÅRT LAG

Möt gruppmedlemmarna i Elektronikåtervinning (Sollentuna) stad

Christer Åsén
Christer Åsén
Utesäljare
Elisabeth Hockman
Elisabeth Hockman
Ekonomi/Administration
Tomas Karlsson
Tomas Karlsson
Konstruktion, Teknik/Underhåll
Joren Eklöf
Joren Eklöf
Order/Marknad
x OK