TIERPS KONSTGJUTERI

Ni smider nya idéer – Vi gjuter dem!

Enligt oss på Tierps konstgjuteri finns det aldrig nog med vackra föremål av gjutjärn i världen. Har ni en idé eller dröm, oavsett hur storslagen eller komplex, så kan Tierps konstgjuteri förverkliga och gjuta den. Tierps Järnbruk konstgjuteri i Sverige hjälper företag och privatpersoner att skapa vackra gjutjärnsdetaljer för både inomhus- och utomhusmiljöer. Allt som behövs är en idé eller en skiss på ett pappret så kan vi göra den till verklighet i gjutjärn. 

Vi kan också hjälper er med en ritning i vår avancerade CAD-miljö och utvecklar er idé tillsammans. Vi på Tierps konstgjuteri ger er möjligheten att skapa hållbara vackra miljöer i gjutjärn som framtida generationer kommer att kunna njuta av lika mycket som ni.

När ni väljer Tierps Järnbruk får ni inte bara produkter som håller en extremt hög och jämn kvalitet, vi är även det bästa valet rent miljömässigt då vi tillverkar alla våra gjutna produkter av återvunnet järnskrot.

Våra kontstgjuteripodukter (Se vår produktkatalog i PDF format)

Tierps konstgjuteri kan tillverka allt från egendesignade gjutjärnshällar för stugan eller det nya köket, till skräddarsydda välkomstskyltar som bjuder in till er varma bostad.

Håller ni på att planera för ett projekt eller ett offentligt konstverk? Vårt konstgjuteri i Sverige har gjutit en exakt kopia av en 24-pund kanon i brons från regalskeppet Vasa som idag står på Vasamuseet i Stockholm. Vårt konstgjuteri har även hjälpt till att tillverka ljusskulpturen “Lysande Ekollonen” av konstnären Johan Ferner Ström som pryder Bredäng i Stockholm, vilket vi tycker är ett otroligt häftigt exempel på vad vi kan skapa i vårt konstgjuteri.

Ingenting är omöjligt för oss och vi älskar att sätta tänderna i komplexa projekt andra konstgjuterier i Sverige inte lyckats med förut eller vågat sig på.

Varför Tierps konstgjuteri?

Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar där vi hjälper er genom hela processen med optimering, hållfastberäkningar och blir den hjälpande hand i olika designfrågor för era idéer. 

Med avancerad CAD-miljö, hög kompetens, erfarenhet av gjutjärn och hantverkskunnande bäddar vi för resultat av hög kvalitet. Vi har jobbat med gjutjärn i 120 år och är ett av enbart en handfull konstgjuterier i Sverige.

LÄS MER

Hur vi arbetar

Vi kan maskinforma gods upp till 100 kg och handforma stora detaljer upp till 2 ton. Detta är arbeten som kräver en gedigen erfarenhet och stort hantverkskunnande för att skapa en vacker produkt. Detta är något vi är mycket stolta över att vi behärskar.

Med ny teknik kan vi på kort tid ta fram modeller baserat på era idéer. Vi skapar avtryck i sand, häller i det flytande järnet som håller ca 1300 grader och låter de sedan sakta få svalna. Precis som vi har gjort i över 120 år.

Svensktillverkade gjutjärnsprodukter av hög kvalitet

Välj originalet och miljökompensera direkt, utan omvägar!

Samtliga gjutjärnsprodukter i vårt utbud är svensktillverkade och vår tillverkning och administration är beläget i Tierp, Norra Uppland – alltid nära er. Vi önskar att alla blir medvetna om att de gör ett bra val för miljön när de väljer att köpa en gjutjärnsprodukt från Tierps konstgjuteri.

Möjligheterna med gjutjärn är många och det är bara er fantasi som sätter gränserna. Vi anser att det aldrig finns nog av vackra gjutjärnsföremål ute i världen. Låt oss förverkliga era idéer, berika världen och väcka känslor tillsammans. Vårt konstgjuteri i Tierp finns här för er. Kontakta oss idag.

LÄS MINDRE

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  ÖPPETTIDER

  Måndag – Torsdag: 08.00 – 16.00

  Fredag: 08.00 – 15.00

  Lunchstängt: 12.00 – 13.00

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av förbrukade produkter.

  FRÅGOR OCH SVAR

  Ett vackert konstgjuteri skapas genom erfarenhet kunskap känsla och en bra idé . Kontakta Tierps Järnbruk .

  Ett vackert konstgjuteri skapar vi på Tierps Järnbruk. Kontakta oss.

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Elektronikåtervinning (Sollentuna) stad

  Christer Åsén
  Christer Åsén
  Utesäljare
  Elisabeth Hockman
  Elisabeth Hockman
  Ekonomi/Administration
  Tomas Karlsson
  Tomas Karlsson
  Konstruktion, Teknik/Underhåll

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet