Gjutjärnsstaket och Gjutjärnsstolpar

Tierps Järnbruk återvinner metallskrot som vi själva sorterar och smälter ner i vår återvinningsanläggning. I samband med det tillverkar vi även olika typer av gjutjärnsprodukter som gjutjärnsstaket och gjutjärnsstolpar. Samtliga produkter är svensktillverkade och vår tillverkning och administration är beläget i Tierp Norra Uppland – alltid nära er. Vi önskar att alla blir medvetna om att de gör ett bra val för miljön när ni väljer gjutjärnsprodukter från oss.

Värna om miljön. Välj originalet och miljökompensera direkt utan omvägar med Tierps Järnbruk!

Varför Tierps Järnbruk?

Tierps Järnbruk har gjutit med järn i över 100 år. Här finns en extremt hög kompetens baserat på en mycket lång erfarenhet – något vi är mycket stolta över.

Gjutjärn i omgivningen bidrar till en vacker utsmyckning som många framtida generationer kommer att få njuta av. Tierps Järnbruk har en mycket lång erfarenhet av att gjuta alla möjliga typer av produkter såsom gatugods, skyltar, staket, stolpar, spishällar, urnor, soffor, trappor, planteringsringar och mycket annat. I vår handformning kan vi, utöver vår standardtillverkning, även erbjuda och tillverka unika konstruktionslösningar och vackra detaljer baserat på era önskemål, behov och vision.

Våra gjutjärnsstaket och gjutjärnsstolpar (Se vårt produktkatalog i PDF format)

Gjutjärnsstaket

Gjutjärnsstaket är vackert genuint och andas historia. De flesta tänka nog framförallt att det enbart är större fastigheter och byggnader som kyrkogårdar som kan ha dessa pampiga staket. Men ett anpassat gjutjärnsstaket gör sig mycket bra även för den mindre tomten som ett trevligt alternativ till trästaket, murar och nätstängsel, eller runt företaget för en praktfull inramning. Ett gjutjärnsstaket inhyser respekt och styrka och är ett monument som blir allt vackrare med tidens tand.

LÄS MER

Det är framförallt för kyrkogårdar vi fått gjuta nya staket eller renoverat befintliga som av någon anledning skadats under årens lopp. Staketet runt Delsbo kyrka är ett exempel på detta.

Gjutjärnsstolpar

Gjutjärnsstolpar finns av alla typer, storlekar och designer. När man tänker “gjutjärnsstolpar” tänker nog de flesta på stolpar till räcken vid gångstråk som gränsar mot vattendrag som åar och broar. Men även för andra platser som till exempel centralstationen i Malmö där vi tillverkar gjutjärnsstolpar i trappräcket, eller på Strandvägen över Djurgårdsbron i Stockholm och efter Fyrisån i Uppsala. Om man tar en noggrann titt runt omkring sig finns det stolpar nästan överallt. En annan produkt vi också tillverkar är pollare som används för att avgränsa områden eller som en plats att förankra vid.

Vi utför även renoveringar av stolpar som till exempel skadats av plogbilar som inte ser när snön ligger hög på backen, eller andra bilar som missat vägen av någon anledning.

Hur vi arbetar

När vi gjuter ett nytt staket eller stolpe är det smidigaste, snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att vi får hit en stolpe eller ett staket som vi kan forma av och gjuta efter – göra en kopia av helt enkelt. Detta är också det vanligaste sättet för hur vi renoverar befintliga staket och stolpar. Man får tänka på att kopian blir ca 1% mindre än originalet vilket är viktigt att hålla i åtanke när det är dags att montera gjutjärnsstaketet eller gjutjärnsstolpen.

Medan en färdig modell alltid är smidigast och lättast att jobba med så kan vi kan uppnå samma högkvalitativa resultat baserat på en ritning. Alternativet räcker det med att ni kommer med era idéer så får vi helt enkelt hjälpas åt att ta fram en ritning och modell enligt er vision. Allt är möjligt för oss på Tierps Järnbruk – endast fantasin sätter gränser.

Vi har en djup passion för gjutjärnsprodukter vilket är något vi verkligen kan. Så kontakta oss gärna redan idag så hjälper vi er skapa gjutjärnsstaket och gjutjärnsstolpar anpassade efter era behov.

LÄS MINDRE

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  ÖPPETTIDER

  Måndag – Torsdag: 08.00 – 16.00

  Fredag: 08.00 – 15.00

  Lunchstängt: 12.00 – 13.00

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av förbrukade produkter.

  FRÅGOR OCH SVAR

  Hos Tierps Järnbruk kan man beställa gjutjärnsstaket efter egna ritningar och förslag. Vi gör även mycket renoveringsarbeten av staket. Kontakta oss.

  Hos Tierps Järnbruk kan man beställa gjutjärnsstaket och gjutjärnsstolpar efter egna ritningar och förslag. Vi gör även mycket renoveringsarbeten av dessa. Kontakta oss om priser för respektive arbete.

  Hos Tierps Järnbruk kan man beställa gjutjärnsstolpar efter egna ritningar och förslag. Vi gör även mycket renoveringsarbeten av dessa. Kontakta oss .

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Elektronikåtervinning (Sollentuna) stad

  Elisabeth Hockman
  Elisabeth Hockman
  Ekonomi/Administration
  Tomas Karlsson
  Tomas Karlsson
  Konstruktion, Teknik/Underhåll

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet