GJUTJÄRNSPRODUKTER OCH GJUTJÄRNSHÄLLAR AV HÖG KVALITET

Tierps Järnbruk återvinner metallskrot som vi sorterar och smälter ner i vår återvinningsanläggning. I samband med det tillverkar vi även olika typer av gjutjärnsprodukter som gjutjärnshällar och brunnslock. Samtliga produkter är svensktillverkade och vår tillverkning och administration är beläget i Tierp Norra Uppland – alltid nära er. Vi önskar att alla blir medvetna om att de gör ett bra val för miljön när de väljer våra gjutjärnsprodukter.

Har ni tankar, idéer eller drömmar ni vill förverkliga eller kanske ett specifikt behov av något slag? Kontakta Tierps Järnbruk redan idag. Här ser vi bara möjligheter och skapar lösningar och produkter därefter. Vi hjälper er med optimering, hållfastberäkningar och blir er hjälpande hand i olika designfrågor för era tänkta gjutjärnsprodukter. En gjutjärnshäll eller gjutjärnsbänk är bra exempel på när drömmen om gjutjärn förvandlas till verklighet tillsammans med oss.

Med avancerad CAD-miljö, hög kompetens samt lång erfarenhet och hantverkskunnande av gjutjärn så bäddar vi för resultat av hög kvalitet. Vi har jobbat med gjutjärn i 120 år och vi kan med gott samvete säga att vi kan allt om det.

Värna om miljön. Välj originalet och miljökompensera direkt utan omvägar med Tierps Järnbruk!

Vad för gjutjärnsprodukter kan jag köpa hos Tierps Järnbruk?

Vi erbjuder ett brett utbud av olika gjutjärnsprodukter som håller extremt hög och jämn kvalitet i design såväl som hållbarhet. Oavsett om det är standardprodukter, stora detaljer eller mindre specialprodukter kan vi garantera att de kommer uppfylla alla era specifikationer och förväntningar. 

Vi erbjuder produkter i gjutjärn inom följande områden:

 • Brunnsbetäckningar
  Tierps Järnbruk är i dagsläget Sveriges enda tillverkare av brunnsbetäckningar. Vi erbjuder upp mot närmare 400 brunnsbetäckningar av gjutjärn, både kompletta brunnsbetäckningar och delar som galler, lock och ramar. Våra standardprodukter är dagvatten-, rens-, tillsyns- och nedstigningsbetäckningar. Alla våra brunnsbetäckningar följer traditionell svensk standard inom gatugods där Tierps Järnbruk varit aktiv i att utveckla standarden.
 • Gata, park & trädgård
  Vi erbjuder ett brett utbud av olika typer av gjutjärnsprodukter för gator, parker och trädgårdar inklusive bland annat: gjutjärnsbänk, gjutjärnsstaket, gjutjärnsstolpar, gjutjärnsskyltar, gjutjärnsgaller, gjutjärnskrukor, gjutjärnsurnor, soffor i gjutjärn och gravstenar i gjutjärn och mycket mer. 
 • Konstgjuteri
  Gjutjärn har inte bara många praktiska egenskaper, det är även oerhört vackert. I vårt konstgjuteri tillverkar vi alla typer av mindre specialprodukter som mindre inredning, konst och detaljer. Det kan handla om allt från ljusstakar till underlägg och skyltar i gjutjärn.

Utöver vårt standardutbud av gjutjärnsprodukter kan ni också beställa produkter i gjutjärn efter egen design baserat på era behov och önskemål. Det enda som behövs är en idé så kan vi göra den till verklighet i gjutjärn. Ta med era idéer eller skisser så hjälper vi er att utveckla dem ytterligare i vår avancerade CAD-miljö. Vi älskar att sätta tänderna i unika och komplexa idéer ingen annan lyckats med tidigare. 

Vi har många järn i elden

Vi hjälper bland annat företag och privatpersoner med formgivning av vackra gjutjärnsdetaljer. Gjutjärn i design ger er möjlighet att skapa miljöer som är extremt hållbara och som blir vackrare för varje år som går och desto mer de utsätts för väder och vind.

LÄS MER

Varför gjutjärn?

Arkitektur med gjutjärn sätter en personlig prägel och bidrar till en vacker utsmyckning för många framtida generationer att njuta av. Tierps Järnbruk har en mycket lång erfarenhet av att gjuta alla möjliga typer av produkter såsom gatugods, skyltar, staket, stolpar, spishällar, urnor, soffor, trappor, planteringsringar och mycket annat.

Varför Tierps Järnbruk?

I vår handformning kan vi utöver vår standardtillverkning också erbjuda unika konstruktionslösningar och vackra detaljer baserade på era önskemål och behov.

Ta Vasamuseet i Stockholm som exempel där vi gjutit en ny bronskanon som är en exakt kopia av Regalskeppet Vasas kanoner, eller utforska det gamla riksarkivet och den vackra spiraltrappan vi gjort där så kommer ni förstå vad vi menar.

Vi kan maskinforma gods upp till 100 kg och handforma stora detaljer upp till 2 ton. Detta är arbeten som kräver stor gedigen erfarenhet och stort hantverkskunnande från vår sida – något vi är mycket stolta över.

Med ny teknik kan vi på kort tid ta fram modeller baserat på era idéer. Vi skapar avtryck i sand, häller i det flytande järnet som håller ca 1300 grader och låter det sedan sakta och säkert svalna. Precis som vi har gjort i över 100 år.

Köp snygga gjutjärnsprodukter från Tierps Järnbruk 

Enligt oss så finns det aldrig nog av vackra gjutjärnsföremål ute i världen. Låt oss berika den tillsammans – kontakta oss och beställ något i gjutjärn från Tierps Järnbruk redan idag.

LÄS MINDRE

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

  ÖPPETTIDER

  Måndag – Torsdag: 08.00 – 16.00

  Fredag: 08.00 – 15.00

  Lunchstängt: 12.00 – 13.00

  VÅRA TJÄNSTER

  Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
  och återvinning av förbrukade produkter.

  FRÅGOR OCH SVAR

  Gjutjärnsprodukter av hög kvalitet finner ni hos Tierps Järnbruk. Svensktillverkat och ett bra miljöval .

  Varför välja Tierps Järnbruks gjutjärnsprodukter : * Svenskt * Lokalt * Kvalitet * Bra miljöval Kontakta oss.

  VÅRT LAG

  Möt gruppmedlemmarna i Elektronikåtervinning (Sollentuna) stad

  Elisabeth Hockman
  Elisabeth Hockman
  Ekonomi/Administration
  Tomas Karlsson
  Tomas Karlsson
  Konstruktion, Teknik/Underhåll

  ÖPPETTIDER (HUVUDKONTORET)

  Måndag – Fredag | 07:00 – 16:00
  Lördag – Söndag | STÄNGT

  x OK
  Hoppa till verktygsfältet