Elektronikåtervinning

Elektronikåtervinning – bra för planeten, och bra för din plånbok

Utvecklingen av vår elektronik de senaste tjugo-trettio åren har gått lavinartat framåt, vilket ju får ses som väldigt positivt. Men med denna utveckling har det även kommit väldigt mycket elektronikskrot som står och skräpar i förråd, på vindar, och som ligger i byrålådor i våra hem och på våra företag. Kanske har man inbillat sig att ”någonting kan vi säkert använda den/det till”.

Men sanningen är den att tjock tv:n, den gamla mobilen med dött batteri, elgräsklipparen som ni inte använt på tjugo år och alla andra elektroniska apparater som man har liggandes hemma kan lämnas in till elektronikåtervinning. På så sätt kan du göra en god gärning genom att återvinna dina elektroniska komponenter, och samtidigt tjäna pengar på det. Genom elektronikskrots återvinning kan nämligen delar av de uttjänta apparaterna förädlas och användas igen. Faktum är att just elektronik är otroligt viktigt att lämna in till återvinning, eftersom elektronikbranschen skriker efter nya komponenter.

Elektronikåtervinning – hur tjänar man pengar på det?

Hur går det till att tjäna pengar på elektronikåtervinning ? Jo, med Lantz tjänster för elektronikskrots återvinning blir det hela väldigt lätt och flexibelt. Du kan välja att komma själv till vår anläggning och lämna in material för elektronikåtervinning i Stockholm såsom dina gamla elektriska apparater och komponenter eller så hör du av dig till oss och meddelar att du har skrot som behöver hämtas upp och så kommer vi och hämtar det.

Vi kör det sedan till vår anläggning för elektronikåtervinning i Sollentuna, där vi separerar de olika materialen och väger dem innan de säljs vidare enligt EU:s krav på återvinning av elektronikmaterial. När vi har fastställt hur mycket material det var vi kunde sälja vidare, och vi har vägt det, så får du betalt enligt gällande kilopris för materialet. Om du har mycket miljövådligt material som vi behöver behandla kan vi dock behöva ta ut en avgift för detta. Att lämna in miljöfarligt skrot till en återvinning där du kan få betalt för skrotet är både smart och en god gärning för miljön.

FRÅGOR OCH SVAR

Efter vi tagit emot elektronikskrotet separeras farliga och miljöfarliga komponenter från metall och annat material, vi transporterar det sedan vidare till återvinningsanläggningar och säljer det sedan vidare till smältverk eller materialåtervinnare som kan förädla materialen ytterligare.

 

Nej, det går inte att sälja ditt elektronikskrot hos oss. Lantz Järn & Metall tar en hanterings- och behandlingsavgift för allt elektronikskrot som lämnas in för återvinning.

VÅRA TJÄNSTER

Lantz Metall erbjuder förmånliga helhetslösningar för avhämtning, transport
och återvinning av förbrukade produkter.

KONTAKTA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan

    Hitta alla anläggningar här
    KONTAKTA OSS

    Fyll i kontaktformuläret nedan

      x OK