2017-03-31

Återvinn ditt aluminiumskrot i Stockholm

Det finns många fördelar med metallåtervinning. I vissa fall handlar det om att metallerna bara finns i begränsad utsträckning och att man vill undvika renframställan för att säkra fortsatt tillgång till materialet. Andra gånger, som i fallet med aluminiumskrot, finns det ingen risk för akut resursbrist, men genom att återvinna istället för att nyproducera aluminium från grunden sparas stora mängder energi. 

Eftersom aluminium är jordens vanligaste metall så finns det också gott om aluminiumskrot i Stockholm och andra städer, och både privatpersoner och företagare kan ha mycket att vinna på att söka lite extra efter sådant metallskrot under vårstädningen. Vissa återvinningsföretag betalar nämligen för sådana produkter. 

Men hur ska man då veta vad som är aluminiumskrot och inte? Följande är några exempel på sådana produkter:

Pant- och konservburkar

Den här formen av aluminiumskrot kanske inte ger mest betalt, men det är ändå en viktig form av återvinning. Hanteringen av dessa produkterna är tacksamma eftersom burkar är enkla att samla in, och heller inte kräver rengöring. Resultatet blir en snabbt förbättrad miljö vilket ger en samhällsekonomisk snarare än en snabb, individuell vinst. 

Köksredskap

Aluminium är en lätt metall som är en bra värmeledare och snabbt reagerar på temperaturväxlingar. Därför används den ofta i grytor, kokkärl och stekpannor för matlagning.  Ibland är detta lätt att missa eftersom många produkter ofta har ett ytskikt av teflon, men en professionell återvinningsfirma har maskiner som klarar av att separera dessa material.

Cyklar

Stål, titan eller kolfiber. Ja, cyklar kommer i många olika material med olika egenskaper, men ett populärt alternativ är också cykelramar i aluminium. Om du vet med dig att de där gamla trasiga cyklarna som kommer fram nu under vårstädningen aldrig kommer att bli fixade så kan det vara en bättre, och mer ekonomiskt gynnsam idé att lämna in dem till ett återvinningsföretag som vill köpa skrot i Stockholm eller andra städer.

Aluminium är en vanlig, väl utspridd metall. Om du har frågor om metallens egenskaper, eller undrar vad du kan få betalt för ditt skrot kan du kontakta Lantz metall. De är specialiserade på miljövänlig hantering av kopparskrot, aluminium, järn och betalar både privatpersoner och företag för metallskot. Läs mer på Lantz Metall.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och inte nödvändigtvis åsikterna hos Lantz Metall.”